Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΝΑΟΥΣΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ HD

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Το καταπληκτικό μουσικό αφιέρωμα θα επαναληφθεί το Σάββατο και την Κυριακή

Ενα μοναδικό μουσικό ταξίδι στη Μικρά Ασία μας προσέφερε σήμερα το Ωδείο Ναούσης στην ετήσια συναυλία του που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο.

Τραγούδια και κείμενα με το ηχόχρωμα της μουσικής παράδοσης της καθ’ ημάς Ανατολής, αρχινάνε στο πρώτο μέρος της συναυλίας το ταξίδι από την Πόλη στη Μικρά Ασία, σ’ αυτήν την απέραντη χώρα της μνήμης μας. Καροτσέρη τράβα, να πάμε ….. Κάποτε οι ζοφερές μέρες φτάνουν. Tη χαρά της ειρηνικής συνύπαρξης διαδέχεται η οδύνη του ξεριζωμού, της προσφυγιάς και στη συνέχεια ο αγώνας για επιβίωση στη μητροπολιτική γη. Τα τραγούδια των Απ. Καλδάρα, Στ. Ξαρχάκου, Παντ. Θαλασσινού, Ν. Ζούδιαρη και Αν. Κατσιγιάννη, περιγράφουν στο δεύτερο μέρος της συναυλίας την πορεία των γεγονότων και των συναισθημάτων από το ’22 ως τα σήμερα.

Στην αρχή τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος κ. Τσίτσης και ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον αειθαλή κ. Νίκο Σπάρτση για την τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό, στη λαογραφία, στην καταγραφή της ιστορία αυτού του τόπου κ.λ.π. Την απονομή έκανε ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης.

Ενα ομολογουμένος εξαιρετικό μουσικό ταξίδι το οποίο θα επαναληφθεί το Σάββατο και την Κυριακή για τους φίλους της καλής ποιοτικής μουσικής.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη ΄Φωνή Ναούσης΄.

Παρακολουθήστε στο βίντεό μας την αρχή του μουσικού αφιερώματος.ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
Share |
185 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS