Τηλεφωνική απάτη στην Κοζάνη με λεία 225.000 ευρώ!Έπεισαν ηλικιωμένη ότι συγγενής της ενεπλάκη σε τροχαίο

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 19:24
Τηλεφωνική απάτη στην Κοζάνη με λεία 225.000 ευρώ!Έπεισαν ηλικιωμένη ότι συγγενής της ενεπλάκη σε τροχαίο

Θύμα τηλεφωνικής απάτης με λεία 225.000 ευρώ έπεσε κατα δήλωσή της ηλικιωμένη από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το kozan.gr, η ηλικιωμένη εξαπατήθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου όταν άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, της τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της και της είπε ότι συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο με το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα παιδί.

Ταυτοχρόνως, άκουσε στο τηλέφωνο κάποιον άνδρα να κλαίει και πίστεψε ότι πράγματι ήταν ο συγγενής της. Ο απατεώνας αρχικά φέρεται να της ζήτησε 60.000 - 70.000 ευρώ, τα οποία, όπως της είπε, θα δίνονταν στην οικογένεια του υποτιθέμενου νεκρού παιδιού. Στη συνέχεια φέρεται να της ζήτησε να δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι, όπως και εν τέλει έγινε, ένα ποσό της τάξεως των 225.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, της είπε να τα βάλει σε σακούλα και να τα πετάξει από το παράθυρο σε καθορισμένη ώρα που της υπέδειξε. Πράγματι, την ώρα που της είπε να βγει στο παράθυρο εμφανίστηκε κάποιος κάτω από το σπίτι της και της είπε να πετάξει τα λεφτά, κάτι που η ηλικιωμένη έκανε, ενώ ο υποτιθέμενος αστυνομικός συνέχισε να της μιλάει στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα μέχρι να απομακρυνθεί ο συνεργός του.

Τελικά, την επόμενη ημέρα η ηλικιωμένη συνομίλησε με το συγγενικό της πρόσωπο που υποτίθεται είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα και διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης. Η ηλικιωμένη απευθύνθηκε στην Αστυνομία, όπου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με το kozan.gr, τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες της περιοχής για απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με αντίστοιχους τρόπους.