Αγορές online: Από πού μπορείτε να προμηθευτείτε τις καρέκλες και τα έπιπλα του γραφείου σας

Τρίτη 9 Απριλίου 2024 12:41
Αγορές online: Από πού μπορείτε να προμηθευτείτε τις καρέκλες και τα έπιπλα του γραφείου σας

Όλοι μπορεί να έχουμε περάσει από αυτή τη διαδικασία διαμόρφωσης ενός καινούριου γραφείου στην επιχείρησή μας ;h στο σπίτι. Σίγουρα δεν είναι μια απλή διαδικασία και απαιτεί αρκετό χρόνο μέχρι να δούμε τι μπορούμε να βρούμε σύμφωνα με το δικό μας στυλ και προτιμήσεις. Οι περισσότεροι αρχίζουν κοιτάζοντας ηλεκτρονικά καταστήματα εταιρειών με έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ στο διαδίκτυο όπως είναι και ο Theodoridis, για να πάρουν ιδέες για την δική τους σύνθεση. Επίσης, το pinterest έχει αρκετές λύσεις και σχέδια που μπορεί να μας κατευθύνουν για το που θα θέλαμε να καταλήξουμε.

 

Τα σχέδια σε καρέκλες γραφείου https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles/ και έπιπλα είναι πάρα πολλά. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα είναι η εργονομία που θέλουμε να έχουν τα έπιπλα μας και την λειτουργικότητα, προκειμένου να φτιάξουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και να είμαστε αρκετά αποδοτικοί σε αυτό που κάνουμε. Για παράδειγμα, μια σταθερή κλασική καρέκλα γραφείου που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο σώμα μας, θα μας προκαλέσει πολλά προβλήματα στο μέλλον κυρίως στην πλάτη και στα πόδια. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σήμερα υποφέρουν από τενοντίτιδες, πόνους στην πλάτη και στους ώμους. Είναι λοιπόν προτιμότερο να χαλάσουμε περισσότερα χρήματα για να πάρουμε τα έπιπλα εκείνα που δεν θα μας προκαλούν προβλήματα μετά από πολλές ώρες καθιστικής εργασίας.

 

Μπορεί βέβαια κάποιος να σκεφτεί ότι τα χρήματα για την αγορά εργονομικών επίπλων είναι πολλά. Μια εργονομική καρέκλα για παράδειγμα μπορεί να ξεκινάει από τα 250€ και να ανέρχεται στα 1.500€ με 2000€, ανάλογα με την ποιότητα των υλικών και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Από την άλλη, ένα ηλεκτρικό γραφείο σίγουρα μπορεί να φτάσει και τα 800€ με 1.000€, ανάλογα πάλι με την επιλογή των υλικών και πόσο ποιοτικά είναι τα εξαρτήματά του.

 

Όλα αυτά όμως είναι σχετικά με το πώς σκέφτεται ο καθένας και πώς βλέπει μελλοντικά τον χώρο εργασίας του. Για παράδειγμα, ένας που μπορεί να μην διαθέτει τα χρήματα αλλά να θέλει να έχει μία καλή φυσική κατάσταση, σίγουρα μακροπρόθεσμα θα βρει μεγάλο όφελος γιατί θα γλιτώσει τις επισκέψεις στον φυσικοθεραπευτή ή τον ορθοπεδικό. Αν λοιπόν οικονομικά κάποιος θεωρεί δυσβάσταχτο να αγοράσει εργονομικά έπιπλα για το γραφείο του, θα πρέπει να σκεφτεί ότι μελλοντικά μπορεί να γλιτώσει πολλά έξοδα από τις επισκέψεις που θα έκανε σε γιατρούς.

 

Σίγουρα η έρευνα δεν σταματά μόνο στην εύρεση των κατάλληλων επίπλων ή καρέκλας γραφείου. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την επιλογή μας, όπως είναι και τα διάφορα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε με τον υπολογιστή μας και που επίσης επιβαρύνουν τους καρπούς του χεριού, δημιουργώντας χρόνια προβλήματά όπως είναι το καρπιαίο σύνδρομο.

 

Σίγουρα αναφερόμαστε στο πληκτρολόγιο και στο ποντίκι που είναι βασικά αξεσουάρ του υπολογιστή και που επιβαρύνουν επιπλέον την κατάσταση των χεριών μας. Μαζί λοιπόν με το ηλεκτρικό γραφείο που μπορεί να αλλάξει θέση για να μας ξεκουράζει, και την εργονομική καρέκλα γραφείου που θα προσαρμόζει το σώμα μας στην κατάλληλη θέση, θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για την σωστή επιλογή εργονομικού πληκτρολογίου και ποντικιού.

Μόνο με την σωστή επιλογή εργονομικών επίπλων και ψάχνοντας σε εξειδικευμένα καταστήματα όπως στο Theodoridis, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ένα μέγιστο αποτέλεσμα στην υγειά μας, βλέποντας διαφορά ήδη από τις πρώτες μέρες εργασίας.

 

Εννοείται ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν αντικατάσταση μίας υγιεινούς ζωής, που έχει να κάνει με τη σωστή άσκηση του σώματος και την σωστή διατροφή. Όπως και να έχει, πριν καταλήξετε στην επιλογή εργονομικών επίπλων, πάρτε και την άποψη κάποιων ειδικών ή του ορθοπεδικού σας, για να σας κατευθύνουν σύμφωνα με το δικό σας σωματότυπο