Θέλετε βοήθεια στην ανακαίνισή σας;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 12:03
Θέλετε βοήθεια στην ανακαίνισή σας;

Έχετε πάρει την απόφαση να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι. Προσπαθείτε να κατασταλάξετε στο ύφος και την αισθητική που θα ακολουθήσετε. Αφού το κάνετε αυτό, θα ψάξετε έπιπλα και γενικότερα αντικείμενα για να το διακοσμήσετε. Και σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις για να βγει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξεκινάμε λοιπόν από την κρεβατοκάμαρα. Αν εκεί δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να αγοράσετε καινούρια έπιπλα, μπορείτε να βάψετε το κρεβάτι και τα κομοδίνα με ένα όμορφο χρώμα κιμωλίας. Μια προσθήκη που θα άλλαζε λίγο η αισθητική του χώρου, θα ήταν οι απλίκες στον τοίχο. Επίσης ένα μπουντουάρ θα ήταν χρήσιμο για να ετοιμάζεστε και να κάνετε το μακιγιάζ σας.

Πάμε τώρα στο μπάνιο. Αν έχετε μπανιέρα, καλύτερα να την αντικαταστήσετε με μια ντουζιέρα. Φροντίστε να βάλετε ένα πλακάκι που να ταιριάζει με το παλιό ή αν τα αλλάξετε όλα, συνδυάστε τα μεταξύ τους. Ένα tip είναι να μπει στήλη που να ρίχνει το νερό από πάνω. Αν έχετε θέμα με τον χώρο του δωματίου, τότε αγοράστε έναν καθρέφτη που ταυτόχρονα να είναι και έπιπλο.

Έπειτα πάμε στο σαλόνι. Ένας γωνιακός καναπές θα ήταν ιδανικός για τον χώρο αλλά αν υπάρχει ήδη και απλώς δεν σας αρέσει το ύφασμα, μπορείτε να πάτε σε ένα κατάστημα ώστε να σας αλλάξουν ταπετσαρία και να την εφαρμόσετε στα γούστα σας. Πολύ όμορφη προσθήκη θα ήταν η ψευδοροφή για να μπει κρυφός φωτισμός στο ταβάνι.

Ήρθε η ώρα της κουζίνας. Κι εδώ μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια τακτική με την κρεβατοκάμαρα και να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας με χρώμα κιμωλίας. Αν όμως τα έχετε βαρεθεί ή σας έχουν χαλάσει από την υγρασία που μαζεύεται στον χώρο όταν μαγειρεύετε, τότε αγοράστε ντουλάπια κουζίνας έτοιμα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την τραπεζαρία και να δείξει τελείως διαφορετικός ο χώρος.

Αν έχετε μπαλκόνι με χώρο, κάντε και εκεί μερικές αλλαγές και μεταμορφώστε το. Τοποθετείστε φυτά, τραπεζάκι, καρέκλες και ό,τι πιστεύετε ότι θα δείξει πιο όμορφο. Συνήθως έχουμε ηλιόλουστες ημέρες οπότε ένας καφές στο μπαλκόνι, θα σας φτιάχνει το κέφι.

Στο τελικό στάδιο, απλώς επιλέξτε χρώματα που να σας αρέσουν για τους τοίχους. Εμείς θα προτείναμε γήινα χρώματα για να μην γίνουν κουραστικά στο μάτι μετά από ένα χρονικό διάστημα. Επίσης το πιο σημαντικό σε μια ανακαίνιση, είναι η διακόσμηση. Αν αλλάξετε τελείως το στυλ του σπιτιού, τότε πρέπει να αλλάξετε και όλη τη διακόσμηση.