Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Η θέση της Μόσχας για το δημοψήφισμα της Καταλονίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πολιτικά

«Η Ρωσία σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας»

Η ισπανική πρεσβεία στη Μόσχα ευχαρίστησε σήμερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη στάση που τήρησε αναφορικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής που πραγματοποιήθηκε στην Καταλονία. Οι ευχαριστίες της ισπανικής πρεσβείας, αναρτήθηκαν στην σελίδα της στο Twitter στο οποίο έγραφε συγκεκριμένα: «Ευχαριστούμε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας για την στάση του αναφορικά με το παράνομο δημοψήφισμα-Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κυβέρνηση και τα ρωσικά ΜΜΕ για τις θέσεις της Ισπανίας».

Στις 28 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση στην Καταλονία, εσωτερική υπόθεση της Ισπανίας, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.. Σύμφωνα με την ίδια «το λεγόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, κατά τον ίδιο τρόπο όπως και τις άλλες μονομερείς ενέργειες των τοπικών νομοθετών,τις αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων που έχει λάβει επί του θέματος το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας».

Διαφοροποιημένη υπήρξε η στάση που τήρησε ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίν Κόσατσεφ, ο οποίος σχολιάζοντας το δημοψήφισμα στην Καταλονία, δήλωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι ένας πόλεμος με τον δικό της λαό εγκυμονεί την κατάρρευση του κράτους και ότι με τους Καταλανούς πρέπει να συνδιαλέγεται και να μην τους θεωρείς αποσχιστές».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων, παρομοίασε το δημοψήφισμα στην Καταλονία με το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν λέγοντας ότι «πρόκειται για μια ακόμη εμφανή μετωπική σύγκρουση δύο θεμελιωδών αρχών, με τις οποίες ζει η ανθρωπότητα, που είναι η εδαφική ακεραιότητα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».

 


Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
Share |
189 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS