Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ. ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

'Φωνή Ναούσης 22/4'

Τριτοκοσμική η εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος και έξοδος της Νάουσας. Γεγονός που είχαμε καυτηριάσει πολλάκις στο παρελθόν αλλά τίποτα δεν άλλαξε παρότι πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια.

Η νέα είσοδος της πόλης από το 'Βάντο» προς το «Φόρο' δόθηκε προς χρήση τον Ιούνιο του 2009, αλλά τελικά αντί να λύσει, προκάλεσε νέα προβλήματα τα οποία ακόμα και σήμερα παραμένουν άλυτα. Τα επικίνδυνα σημεία παρά τις υποσχέσεις, ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για τους οδηγούς. Ο τότε Δήμαρχος κ. Καραμπατζός στις 2 Απριλίου 2009 με επιστολή του προς το Νομάρχη κ. Καραπαναγιωτίδη, μετέφερε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των δημοτών και ανέφερε ότι στα σημεία εισόδου είχαν προκληθεί αρκετά τροχαία και είχε ζητήσει να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Ο τότε μηχανικός του Δήμου κ. Βλαχοδήμος είχε επισημάνει τα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία παραθέτουμε, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα: 1) Το τμήμα του νέου δρόμου που περνά μπροστά από την είσοδο του κτιρίου του Παν/μίου είναι άνοδος και προβλέπει, 2 λωρίδες κυκλοφορίας, καθώς όμως η δεξιά λωρίδα πλησιάζει προς την είσοδο του Παν/μίου, ο δρόμος στενεύει απότομα και καταλήγει σε μια μόνο λωρίδα. Σύμφωνα με τη μελέτη γίνεται λωρίδα επιβράδυνσης. 2) Το τμήμα του δρόμου προς Σφαγεία (ΔΕΥΑΝ) θα είναι είσοδος και έξοδος, δηλαδή άνοδος και κάθοδος. Το τμήμα αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπει να εξυπηρετεί μόνο την τοπική κίνηση και να κινούνται Ι.Χ., αγροτικά, μηχανάκια και όχι φορτηγά. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συμβαίνει και μάλιστα οι στροφές μπροστά από τη ΔΕΥΑΝ αλλά και η επόμενη καθώς κατεβαίνουμε είναι άκρως επικίνδυνες ειδικά όταν διασταυρώνονται 2 οχήματα.

Στα σημεία αυτά μάλιστα έχουν προκληθεί και πολλά τροχαία ατυχήματα. Επίσης ο δρόμος αυτός συναντά το δρόμο από Μαρίνα και Ν. Στράντζα. Επιτακτική ανάγκη να γίνει κάποια κυκλοφοριακή ρύθμιση. 3) Τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας που θα κατεβαίνουν από τη Νάουσα, γίνονται ένα στο σημείο της εισόδου για τους οδηγούς που θ’ ανεβαίνουν. Χρειάζεται και τρίτη λωρίδα επιβράδυνσης, αλλά δεν υπάρχει χώρος για να δημιουργηθεί. 4) Για όσους ανεβαίνουν και θέλουν να εισέλθουν στο νέο δρόμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα στενότητας. Οι κολόνες πρέπει να μετακινηθούν ώστε η μετάβαση στο νέο τμήμα να γίνεται ομαλά και με την κατάλληλη ορατότητα. 5) Επίσης όσοι κατεβαίνουν από τη Νάουσα και θέλουν να στρίψουν για το νέο δρόμο, είναι σχεδόν αδύνατον διότι η συνεχής ροή των αυτοκινήτων δεν το επιτρέπει.

Οι περισσότεροι οδηγοί προτιμούν πάντως να παραβιάσουν το απαγορευτικό στην είσοδο της πόλης και να εισέρχονται ακόμα και αντίθετα στο νέο δρόμο. Στη σωστή κατεύθυνση οι επισημάνσεις του κ. Βλαχοδήμου ενώ το έργο είχε επισκεφθεί και επιθεωρήσει τον Οκτώβριο του 2009 ο τότε Νομάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Εδωσε μάλιστα και ρητή εντολή στους τεχνικούς να σχεδιάσουν εκ νέου τις αναγκαίες παρεμβάσεις και βελτιώσεις ώστε να παραδοθεί το έργο βελτιωμένο και χωρίς προβλήματα.

Ας σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επί Νομαρχίας κ. Σπάρτση με υπεύθυνο τον επίσης Ναουσαίο τότε Αντινομάρχη κ. Καπετανόπουλο. Δυστυχώς παρά την εντολή του κ. Καραπαναγιωτίδη τίποτε δεν άλλαξε με αποτέλεσμα ο τότε Δήμαρχος κ. Καραμπατζός να πάρει την απόφαση και να μην παραλάβει το έργο δηλώνοντας ότι η νέα είσοδος είναι άκρως απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους οδηγούς.

Φτάνοντας στο σήμερα μετά από 8 χρόνια η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά δυστυχώς επιδεινώθηκε, με τα πρόχειρα κολονάκια που είχαν τοποθετηθεί για να αποτρέπουν τους οδηγούς να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα να έχουν καταστραφεί και να μην είναι πλέον ορατά ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες, ξένοι κυρίως επισκέπτες οδηγοί, να μην αντιλαμβάνονται το απαγορευτικό σήμα και να εισέρχονται αντίθετα στο δρόμο είτε στην είσοδο είτε στην έξοδο και να μετατρέπονται σε κινούμενες «βόμβες»!! Επίσης εκτός της άκρως επικίνδυνης κατάστασης την οποία έχουμε επισημαίνει πολλές φορές δεν είναι δυνατόν η Ηρωική πόλη της Νάουσας, να υποδέχεται τους επισκέπτες με κατεστραμμένα κολονάκια και δρόμους που στενεύουν επικίνδυνα χωρίς την απαραίτητη σήμανση.

Το θέαμα είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες και πρέπει η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης να παρέμβουν και να διεκδικήσουν άμεσα τη βελτίωση των επίμαχων σημείων.

Το Brand name (σήμα κατατεθέν) δεν δημιουργείται με μεγάλα λόγια και μελέτες που στοιχίζουν 30.000 ευρώ(!) αλλά με έργα ποιότητας που προδιαθέτουν τους ταξιδιώτες ότι εισέρχονται σε μια Ευρωπαϊκή πόλη και όχι σε μια εγκαταλελειμμένη κωμόπολη!ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
Share |
130 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS