Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Ρέντσι σε Ντάισελμπλουμ: Παραιτήσου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πολιτικά

Σκληρή κριτική άσκησε ο Ματέο Ρέντσι στον Πρόεδρο του Eurogroup, ΓερούνΝτάισελμπλουμ για τις προκλητικές δηλώσεις του εναντίον των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ότι ξόδεψαν τα ευρωπαϊκά λεφτά σε "γυναίκες και ποτά" καλώντας τον μάλιστα να παραιτηθεί. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός  που με την σειρά του τόνισε ότι η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη μόνο εάν αυτός αποχωρήσει.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ρέντσι έγραψε: 

"Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχασε μια καλή ευκαιρία να σιωπήσει.  Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα προτίμησε να πει ηλίθια αστεία - δεν βρίσκω καλύτερες λέξεις να χρησιμοποιήσω - ενάντια στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Νομίζω ότι οι άνθρωποι σαν Dijsselbloem, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν αξίζει να παίζουν τον ρόλο που έχουν. Καλύτερα να παραιτηθεί, για το καλό του ίδιου αλλά και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων".

Και πρόσθεσε ότι "ο Γερούν είδε το κόμμα τους στις τελευταίες εκλογές να πέφτει από το 25% στο 5%.  Εμείς ως ηγέτες της Ευρώπης που αγωνίζονται για να πάρουμε ακόμα και την ψήφο των στενών συγγενών μας είναι καιρός να έχουμε περισσότερη δημοκρατία παντού".

Αντόνιο Κόστα: Nα ζητήσει συγγνώμη...

Εξάλλου την παραίτηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός και δήλωσε ότι η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη μόνο εάν αυτός αποχωρήσει.

"Η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη ως κοινό σχέδιο την ημέρα που ο κ. Ντάισελμπλουμ θα σταματήσει να είναι επικεφαλής του Eurogroup και θα ζητήσει ξεκάθαρα συγγνώμη από όλες τις χώρες και τους πολίτες που προσβλήθηκαν βαθιά από τα σχόλιά του", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

"Ο πρόεδρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup", σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε αργά χθες στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
Share |
310 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS