Βραβεύτηκαν 2 ομάδες μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 13:54
Βραβεύτηκαν 2 ομάδες μαθητών  του 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Στον χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη βραβεύτηκαν την Τετάρτη οι δύο ομάδες μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάουσας που κατέλαβαν αντίστοιχα το πρώτο και δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» με θέμα «Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στην Μακεδονία και την Θράκη (τέλη 18ου αι.-τέλη Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου).

Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε η ομάδα που αποτελούσαν οι μαθήτριες Σακαλή Μαρία, Μητροπούλου Ιωάννα, Λογγινίδου Νικολέτα, Πoυλτίδου Δήμητρα και ο μαθητής Φώτης Γιώργος και συνέγραψαν την εργασία με τίτλο «Τα επαγγέλματα της Νάουσας κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του εθνικού της βίου. Η συμβολή των αρχείων του εν Ναούση Γυμνασίου».

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές Δάιο Γιώργο, Κυράνο Δημήτρη, Λαφάρα Αναστάση και την μαθήτρια Παπαδοπούλου Παναγιώτα, που συνέγραψαν την εργασία με τίτλο «Ο Μακεδονικός Αγώνας στο Αρκουδοχώρι».

Τους μαθητές κατά την βράβευση συνόδευσαν η καθηγήτρια κ. Σιάτρη Χαρά και ο καθηγητής κ. Μάλλιος Γεώργιος. Στον ίδιο διαγωνισμό δύο ακόμη ομάδες του Λαππείου 1ου Γυμνασίου απέσπασαν τον έπαινο της κριτικής επιτροπής με τις εργασίες τους: «Οι Εβραίοι στη Νάουσα - Διωκόμενοι Εβραίοι στη Νάουσα και στο ανταρτοκρατούμενο Βέρμιο κατά την Κατοχή» (Ασιατίδου Ευγενία, Αγγελίδης Λουκάς, Κελεσίδου Αναστασία, Γκακούδη Άννα) και «Οι εθνικοί αγώνες της Νάουσας μέσα από το έργο της Θάλειας Σάμαρα»(Μπέρσου Σοφία, Τσέλιου Ευτέρπη, Σαράντη Ευαγγελία, Παπαφιλίππου Θεοφανία, Χειμαριού Όλγα».

Οι εργασίες των μαθητών θα δημοσιευτούν σε προσεχές τεύχος του περιοδικού Νιάουστα.