Βιβλίο για την καλλιέργεια της ροδακινιάς

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 17:19
Βιβλίο για την καλλιέργεια της ροδακινιάς

Εκδότης ο Ναουσαίος Δρ. Γ. Μαγγανάρης

Εκδόθηκε το βιβλίο της Ροδακινιάς στην αγγλική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο CABIPublishersμε επικεφαλή εκδότη τον Δρ. Μαγγανάρη και συνεκδότες τον Καθηγητή GuglielmoCosta(Πανεπιστήμιο της Μπολόνια) και τον Καθηγητή CarlosCrisosto(Πανεπιστήμιο του Davis, California).

Το βιβλίο απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές καθώς και σε γεωπόνους που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και είναι διαθέσιμο τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του εκδοτικού οίκου και της πλατφόρμας Amazon

CABI:https://www.cabidigitallibrary.org/doi/book/10.1079/9781789248456.0000

Amazon: https://www.amazon.com/Peach-Crop-Production-Science-Horticulture/dp/1789248434

Το βιβλίο απαρτίζεται από 15 κεφάλαια στα οποία συμμετείχαν 40 ακαδημαϊκοί  με κυριότερες χώρες προέλευσης τις Η.Π.Α., την Ιταλία, τη Ισπανία και την Ελλάδα (Γ. Μαγγανάρης, Ι. Μηνάς, Ν. Παπαδόπουλος, Π. Δρογούδη, Π. Μυλωνάς).

 

 

Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη καλλιέργεια της ροδακινιάς

Συγγραφείς: Manganaris, Sansavini, Gradziel, Bassi, Crisosto

 

Κεφάλαιο 2: Συστήματα διαμόρφωσης και τρόποι κλαδεύματος  

Συγγραφείς:Iglesias, Reighard, Lang

 

Κεφάλαιο 3: Υποκείμενα ροδακινιάς

Minas, Moreno, Anthony, Pieper, Reighard

 

Κεφάλαιο4: Ποικιλίεςροδακινιάς

Συγγραφείς:Bassi, Cirilli, Foschi, Iglesias, Giovannini, Badenes, Gasic

 

Κεφάλαιο 5: Άρδευση και διαχείριση νερού

Συγγραφείς:Morandi, Xiloyannis,Dichio

 

Κεφάλαιο 6: Λίπανση και διαχείριση θρεπτικών αναγκών

Συγγραφείς:Melgar, Dichio, Xiloyannis

 

Κεφάλαιο7: Αραίωμα καρπών

Συγγραφείς:Costa, Botton, Crisosto

 

Κεφάλαιο 8: Αύξηση, ανάπτυξη και ωρίμανση καρπού

Συγγραφείς:Tonutti, Bonghi, Drincovich,Trainotti

 

 

Κεφάλαιο 9: Μη καταστροφικός τρόπος αξιολόγησης της ποιότητας του καρπού

Συγγραφείς:Minas, Anthony, Drogoudi, Costa

 

Κεφάλαιο 10: Η εφοδιαστική αλυσίδα και τρόποι διαχείρισης των φυσιολογικών διαταραχών

Συγγραφείς:Manganaris, Vicente, Echeverria, Crisosto

 

Κεφάλαιο 11: Ποιότητα καρπού ροδακινιάς: συστατικά, σύνθεση και διατροφική αξία Συγγραφείς:Reig, Cisneros-Zevallos, Costa, Crisosto

 

 

Κεφάλαιο 12: Προσυλλεκτικές ασθένειες ροδακινιάς: βιολογία, επιδημιολογία και διαχείριση

Συγγραφείς:Adaskaveg, Schnabel, Ritchie, Förster

 

 

Κεφάλαιο 13:Μετασυλλεκτικές ασθένειες ροδακινιάς και τρόποι διαχείρισης

Συγγραφείς:Adaskaveg, Förster

 

Κεφάλαιο14: Διαχείριση εντομολογικών εχθρών

Συγγραφείς:Papadopoulos, Blaauw, Milonas, Nielsen

 

 

Κεφάλαιο 15: Η βιομηχανία κονσερβοποιήσιμων ροδάκινων

Συγγραφείς:Manganaris, Gradziel, Christofi, Crisosto