Βεσυρόπουλος: Αποδείξαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 18:13
Βεσυρόπουλος: Αποδείξαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος
«Αποδείξαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Βάλαμε τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος από το βήμα του 7ου TAXATION LΑW FORUM.
«O δικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι φόροι αλλά και να ενισχυθούν στοχευμένα οι κοινωνικές δαπάνες. Είμαστε σταθερά δεσμευμένοι στην πολιτική μείωσης των φόρων και αυτό αποδεικνύεται από τον Προϋπολογισμό του 2021 στον οποίο περιλαμβάνονται φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις», επισήμανε ο Υφυπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών, στις φοροελαφρύνσεις ενώ χαρακτήρισε μεγάλη καινοτομία και βήμα προόδου το νέο πλαίσιο εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών και τα ηλεκτρονικά βιβλία. Επισήμανε, ότι μέσα από την ηλεκτρονική τιμολόγηση θα μειωθεί το οικονομικό και διοικητικό κόστος για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, θα αποτελέσουν παρελθόν οι χρονοβόρες και δαιδαλώδεις διαδικασίες στην διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων και θα προχωρήσουν άμεσα οι επιστροφές φόρου.
«Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει το γεγονός ότι ακόμα και εν μέσω πανδημίας, η Kυβέρνηση προχώρησε τόσο σε φορολογικές ελαφρύνσεις όσο και σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.