Βέροια: Περισσότερες από 100 οικογένειες μαθητών δημοτικού ενισχύθηκαν με υπολογιστές για τα εξ αποστάσεως μαθήματα

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 11:20

Περισσότερες από 100 οικογένειες με μαθητές στο δημοτικό σχολείο υποστηρίχθηκαν στον δήμο Βέροιας με υπολογιστές για να μπορέσουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό του κορονοϊού στην χώρα μας. Ήταν μια πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Βέροιας και του προέδρου της Θανάση Δέλλα, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύση Διαμαντόπουλο και διευθυντές δημοτικών σχολείων (να σημειώσουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν συνεργάστηκαν όλοι οι διευθυντές).

Η Σχολική Επιτροπή και ο πρόεδρός της Θανάσης Δέλλας αφουγκράστηκαν έγκαιρα ότι υπάρχουν πολλοί μαθητές δημοτικού που στερούνται υπολογιστή στο σπίτι τους και δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Με έγγραφο, που είχε προαιρετικό χαρακτήρα, ζήτησαν από του διευθυντές των μονάδων να καταγράψουν τους μαθητές που δεν είχαν υπολογιστή στο σπίτι. Μετά την καταγραφή και αφού διαπιστώθηκαν πολλές ελλείψεις, η Σχολική Επιστολή πρότεινε στις σχολικές μονάδες να "δανείσουν" τους σχολικούς υπολογιστές στους μαθητές για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Περισσότερες από 100 οικογένειες "δανείστηκαν" υπολογιστές και μπόρεσαν να μπουν τα παιδιά τους στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα μαθημάτων. 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δέλλας γνωστοποίησε ότι η Σχολική Επιτροπή αγόρασε άλλους 25 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους μοίρασε στα σχολεία, για να δοθούν στην συνέχεια σε οικογένειες που τους χρειάζονται.

Αναφορικά με τους διευθυντές που δεν συνεργάστηκαν με αυτή την πρωτοβουλία, ήρθε λίγες ημέρες αργότερα το Υπουργείο και υποχρέωσε όλα τα σχολεία να καταγράψουν τον αριθμό των μαθητών που στερούνται υπολογιστή με στόχο να βρεθεί μια λύση και γι αυτά τα παιδιά.

Πηγή pliroforiodotis.g