Βασιλης Τζουβάρας: Τελικά στην Ζωή σου ποτέ μην λες ποτέ!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 12:45
 Βασιλης Τζουβάρας: Τελικά στην Ζωή σου ποτέ μην λες ποτέ!
Ως συνεργάτες του Δήμου με την συνάδελφο  Μαρία Κάρτα  και με Αντιδήμαρχο Τεχνικών την κ.Μαίρη Καρύδα είχαμε αναλάβει την ολοκλήρωση σύνταξης φακέλλων για την ένταξη αυτών των δύο πολύ σημαντικών έργων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προϋπολογισμού περίπου 9εκ. ευρώ!
Του πολυχώρου πολιτισμού Βετλανς και το κέντρο τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ, ένα όνειρο Ζωής για την επανάχρηση του κτιρίου που θα συγκινούσε και θα θύμιζε τις νεότερες γενιές αλλά και τους επισκέπτες πως παλιότερα στο κτίριο αυτό υπήρχε η οικονομική ανάπτυξη της Κλωστοϋφαντουργιας με τους εκατοντάδες εργάτες που δουλεύανε!
Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου η προσπάθεια της κ. Καρυδά να συλλέξει διάφορα μηχανήματα, εργαλεία κλπ. Να "τρέξει" παράλληλα με την κατασκευή του έργου και την ειδική μουσειολογική μελέτη....
Και αν δεν προλάβω εγώ ως Αντιδήμαρχος που βάζω το δικό μου λιθαράκι, που ξέρετε πως τα φέρνει η Ζωή....? ίσως να είστε εσείς κάποια στιγμή στην θέση μου...!!
Τελικά τα λόγια της βγήκαν προφητικά, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τον Σεπτέμβριο του 2019 και αφού η προηγούμενη Διοίκηση για πέντε χρόνια ήταν σε στασιμότητα, με εντολή του Δημάρχου κ. Νικόλα Καρανικόλα ζήτησε την ολοκλήρωσή του!
Οπότε, με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τους μουσειολόγους, την Αρχιτέκτονα κ. Έφη Γκότση και τους εξαιρετικούς υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, βήμα-βήμα, με πολύ κόπο, μεράκι και σεβασμό, "στήθηκε" αυτή η Ιστορική Διαδρομή Ανάμνησης, με την παραμικρή λεπτομέρεια και τον απόλυτο σεβασμό!
Μια διαδρομή που να ζωντανεύει την εποχή εκείνη, της οικονομικά ακμάζουσας Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας. Τα εργοστάσια της Οικογένειας Λαναρά συνδέθηκαν Άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η εξαιρετικής ποιότητα νήμα μας έφερε γρήγορα στο επίκεντρο της Κλωστοϋφαντουργιας πανευρωπαϊκά!
Όλοι μας, παλιοί και νέοι είμαστε ευγνώμονες σε αυτήν την οικογένεια που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην Πόλη! Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!!!