VAENI: Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Οινοτουρισμό και τη δυνατότητα συνεργασιών δημιουργίας Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Νάουσα. Βίντεο

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 12:44
VAENI: Ενδιαφέρουσα ημερίδα  για τον Οινοτουρισμό και τη δυνατότητα συνεργασιών δημιουργίας Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Νάουσα. Βίντεο
Μια σημαντική ημερίδα  για  την εφαρμοσμένη έρευνα και τον οινοτουρισμό και  την ένταξη της  Νάουσας σε διεθνείς συμμαχίες όσον αφορά την δυνατότητα δημιουργίας Μεταπτυχιακού Προγράμματος για το Οινικό Management και τον Οινοτουρισμό, πραγματοποιήθηκε στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό VΑΕΝΙ, το μεσημέρι της Παρασκευής.

 Χαρετισμός απηύθυναν ο πρόεδρος του VAENI  και του Συνδέσμου   Αμπελουργών Νάουσας Γιώργος Φουντούλης, δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας και  ο οινοποιός Γιάννης Μπουτάρη, ενώ παρευρέθησαν η πρόεδρος του Νομικού Ποοσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  Στέλλα Αραμπατζή, ο πρόεδρος των Ξενοδόων Ημαθίας Δημ. Μάντσιος, οινοποιοί, γεωπόνοι κ.λ.π. 

Ομιλήτρια η  Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, εντεταλμένη Ερευνήτρια Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας , ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ λόγω της απεργίας των αεροπλάνων δεν μπόρεσε να έρθει από το εξωτερικό η  Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Παν/μίου Πειραιά. 

Ακολούθησε ξενάγηση από τον πρόεδρο Γ. Φουντούλη στα πολύ σημαντικά επενδυτικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί στον οινοποιητικό Συν/σμό μας(λεπτομέρειες σε άλλη ανάρτηση)

Μετά την ημερίσα, με αναρτήσεις toυς ο δήμαρχος Ν. Καρανικόλα και η πρόεδρος του Ν.Π. Στέλλα Αραμπατζή δήλωσαν: 

- Kαρανικόλας:" Με ιδιαίτερη χαρά μίλησα  στην ημερίδα που οργανώθηκε από τους οινοποιούς μας για τον οινοτουρισμό.Στον ανακαινισμένο χώρο της δυναμικής συνεταιριστικής μονάδας Vaeni, συζητήσαμε πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά ζητήματα για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στον δήμο μας.
Πολλά θα μπορούσα να γράψω για τις επόμενες σελίδες που θα προκύψουν από την δυναμική που έχουν οι οινοποιοί μας και το ποσό σημαντική και απαραίτητη ειναι η στήριξη από τον δήμο σε ενέργειες εξωστρέφειας και ανάπτυξης.Βέβαια, τα προγράμματα συνεργασίας που εκκινούν αυτό το διάστημα στα πλαίσια τοπικών ή ακόμη και ευρωπαϊκών δράσεων θα αρχίσουν να φαίνονται τους επόμενους μήνες.
Άλλωστε, το ότι η Νάουσα είναι πόλη του οίνου το γνωρίζουμε όλοι, αυτό που σχεδιάζεται τώρα, είναι η ανάπτυξη παράλληλων και συμπληρωματικών δράσεων σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και θεσμικό επίπεδο.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της ημερίδας.Συνεχίζουμε …"
- Στέλλα Αραμπατζή:"Η Νάουσα πρωτοπορεί γιατι μπορεί και πρέπει!!!Χθες στην πολύ ουσιαστική και άρτια προγραμματισμένη ημερίδα του Συνδέσμου Αμπελουργων και Οινοποιων Ναουσας ενημερωθηκαμε για το διεθνές πρόγραμμα Wine ManToure από την καταπληκτική κ Μαρία Αλεμπάκη και μιλήσαμε για την έρευνα και την ανάγκη για εκπαίδευση στον Οινοτουρισμο μέσα από διεθνείς συμμαχίες.Η Νάουσα μπορεί και πρέπει να διαπρέψει στον τομέα του Οινοτουρισμου.Ο Συναιτερισμος Vaeni αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή μας και μια δύναμη ανάπτυξης και εξέλιξης για το ξινομαυρο. Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γ. Φουντούλη και στο άξιο προσωπικό του συνεταιρισμού Vaeni"
 
Αναλυτικά για την ημερίδα στη "Φωνή"