Τσαβδαρίδης: Oι τράπεζες ανακοίνωσαν, μειώσεις σε παρεχόμενες υπηρεσίες

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 12:45
Τσαβδαρίδης: Oι τράπεζες ανακοίνωσαν, μειώσεις σε παρεχόμενες υπηρεσίες

Την προηγούμενη Παρασκευή οι τράπεζες ανακοίνωσαν, μειώσεις σε παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες τους. Η ταχύτατη παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τις νέες χρεώσεις που αυτές είχαν ανακοινώσει, έφερε αποτέλεσμα.
Αυξήσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτές από την Κυβέρνηση, ειδικά στην αυγή μίας νέας εποχής μετά και το νέο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης που ελάφρυνε τα βάρη των πολιτών, αναζωογόνησε την αγορά αλλά και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.
Αυτό είχα εξάλλου υπογραμμίσει και στην σχετική Ερώτηση που είχα καταθέσει στον Υπουργό Οικονομικών ήδη από τις 10 Οκτωβρίου, ζητώντας τρόπους προστασίας των πελατών – καταναλωτών των τραπεζών από τις άδικες και αδικαιολόγητες αυτές χρεώσεις, επισημαίνοντας ότι «η οριζόντια χρέωση για κάθε μη παραγωγική διαδικασία αλλοιώνει τον πραγματικό ρόλο των πιστωτικών ιδρυμάτων ως στήριγμα της πραγματικής οικονομίας»
Ελπιδοφόρο βήμα, εν αναμονή επιπρόσθετων, τολμηρών πρωτοβουλιών με στόχο την διεύρυνση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας.

Η Ερώτηση που είχα καταθέσει στον Υπουργό Οικονομικών είναι η εξής:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11104498.pdf