Τριπλό μεταγραφικό 'χτύπημα' από το Χαντμπωλ του Ζαφειράκη!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 09:21
Τριπλό μεταγραφικό 'χτύπημα' από το Χαντμπωλ του Ζαφειράκη!

Ανανέωσε ο Αθανασίου, έρχονται οι Μισαηλίδης και Βαφείδης από τον ΠΑΟΚ

Στην ανακοίνωση της απόκτησης δύο νέων παικτών καθώς και της ανανέωσης του Εδεσσαίου τερματοφύλακα Σάκη Αθανασίου προχώρησε το τμήμα χάντμπολ του Ζαφειράκη ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στην HandballPremierΑ1, στην οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται από τη νέα χρονιά.

Ειδικότερα, η διοίκηση της ομάδας της πόλης μας ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου playmakerΦώτη Μισαηλίδη από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας μας και αναμένεται μαζί με τον, πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ναουσαίο Γιώργο Θεοδωρόπουλο (είχε ήδη ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ζαφειράκη) να δώσουν πολύ καλή κίνηση στην περιφέρεια της ομάδας και στην οργάνωση του παιχνιδιού της.

Ο Φώτης Μισαηλίδης είναι γεννημένος στις 07/01/1992. Αγωνίζεται ως πλέιμεϊκερ και έχει ύψος 178cm. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αερωπό Έδεσσας το 2010, και έμεινε εκεί μέχρι το 2012.

Συνέχισε την καριέρα του για μία τετραετία στον ΑΣΕ Δούκα (2012-2016), κερδίζοντας μεγάλη εμπειρία στο πρωτάθλημα της Handball Premier, ενώ πραγματοποίησε και τις πρώτες του συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 2016-17 αγωνίστηκε στην ομάδα του Διομήδη Άργους, με τον οποίο αγωνίστηκε στο EHF Cup.

Ενώ η επόμενη χρονιά (2017-18) τον βρήκε με την φανέλα του ΟΣΦΠ/ΙΕΚ Ξυνή, με τον οποίο κατέκτησε το ελληνικό «νταμπλ».

Τρεις σεζόν (2018-2021) αγωνίστηκε και πάλι με την φανέλα του Αερωπού Έδεσσας επιστρέφοντας στη γενέτειρα του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ την τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα ΠΑΟΚ.

Για τον ερχομό του στον Ζαφειράκη ο Φώτης δήλωσε:

"Ειμαι πολύ χαρούμενος που από τη νέα χρονια θα αγωνίζομαι στην ομάδα του Ζαφειράκη. Με πολλούς παίκτες της ομάδας έχουμε παίξει ξανά μαζί και έχουμε πολύ καλες σχέσεις, όπως και με τον προπονητή Κώστα Δεληγιαννη, οπότε το περιβάλλον θα είναι πολύ οικείο για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει εδώ και καιρό για να ενταχθώ στην ομάδα και νομιζω ότι φέτος θα έχουμε μια πολυ καλη αγωνιστική πορεια."

Παράλληλα, την ίδια ημέρα με τον Μισαηλίδη η ομάδα της πόλης μας αναοίκωσε την απόκτηση ενός πίβοτ από από τον ΠΑΟΚ, του Εδεσσαίου στην καταγωγή Πέτρου Βαφείδη, ο οποίος αναμένεται να καλύψει σημαντικό κενό στη θέση του, που μέχρι σήμερα κάλυπτε με το παραπάνω ο Σοφοκλής Τσάτσας που αποτελεί άλλωστε, μαζί με όλους τους Ναουσαίους αθλητές του Ζαφειράκη (που αποτελούν την πλειοψηφία) και τις «κολώνες» πάνω στις οποίες στήθηκε τα τελευταία χρόνια η επιτυχία του χάντμπολ στην πόλη μας.

O Πέτρος Βαφειδης είναι γεννημένος το 1996 και αγωνίζεται ως πίβοτ. Για 12 χρόνια αγωνίστηκε με την ομάδα του Αερωπού Έδεσσας, ενώ συμμετείχε στην Εθνική ομάδα Ελλάδος εφήβων και νέων. Με την ομάδα του Αερωπού συμμετείχε σε ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ πέρσι αγωνίστηκε με επιτυχία στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αναφερόμενος ο ίδιος στην έναρξη της συνεργασίας του με την ομάδα της πόλης μας δήλωσε: "Ειμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που την νέα χρονια θα ανήκω στην οικογένεια του Ζαφειράκη. Ερχομαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον για εμένα. Θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά δίχως προβλήματα τραυματισμών και να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται ."

 

 

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι διοικούντες του Ζαφειράκη προχώρησαν και στην ανανέωση της συνεργασία τους με τον Εδεσσαίο τερματοφύλακα Σάκη Αθανασίου, ο οποίος πέρσι ήταν ένας από τους παίκτες που βοήθησε τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Αθανασίου είναι γεννημένος το 1996 και από μικρός αγωνίζεται στην ομάδα του Αερωπού Έδεσσας. Πέρσι εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας μας ως δανεικός, σε συνδυασμό με την μεταγραφή του Ναουσαίου Γιώργου Δάιου στην Έδεσσα.

Αναφορικά με την ανανέωση του στον Ζαφειράκη ο Σάκης μας δήλωσε:

"Με χαρά επιστρέφω στην ομάδα- οικογένεια του Ζαφειράκη, με την οποία έζησα τόσα πολλά στην περασμενη αγωνιστική περίοδο. Με γνώμονα το καλυτερο για το άθλημα είμαι έτοιμος για μια συναρπαστική αγωνιστική χρονιά."