Το βιογραφικό του Γιώργου Πίπιλα - ΄ΕΝΑ μαζί΄

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 17:01
Το βιογραφικό του Γιώργου Πίπιλα - ΄ΕΝΑ μαζί΄

Είμαι ο Γιώργος Πίπιλας και είμαι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Από το 2002 εργάζομαι ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είμαι έγγαμος και έχω τέσσερα παιδιά.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον πρωταθλητισμό αρχικά στον Στίβο, όπου είχα πολλές επιτυχίες στα αγωνίσματα των αλμάτων και στη συνέχεια στο Βόλλευ, όπου αγωνίστηκα με τα χρώματα του Ζαφειράκη Νάουσας για 15 χρόνια. Στα χρόνια αυτά η ομάδα πέτυχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της αφού αγωνίστηκε στην Α1 και Α2 εθνική κατηγορία για 10 συνεχή πρωταθλήματα ενώ διακρίθηκα σε τρείς ατομικές στατιστικές κατηγορίες. Στη συνέχεια ασχολήθηκα για πάνω από 20 χρόνια με την προπονητική σε όλα τα τμήματα Βόλλευ του Ζαφειράκη και οδήγησα δύο φορές τη Γυναικεία ομάδα σε άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία, ενώ πέντε φορές ηλικιακά τμήματα του Ζαφειράκη προκρίθηκαν σε τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Τέσσερις δε αθλήτριες του συλλόγου διακρίθηκαν και έπαιξαν στις Εθνικές Ομάδες. Για τις επιτυχίες αυτές η Ομοσπονδία του Βόλλευ μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή στις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες.

Παράλληλα με τον Αθλητισμό ασχολήθηκα ενεργά με τον Πολιτισμό και τον Παραδοσιακό χορό. Ο πατέρας μου, κλασικός φιλόλογος, ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη Λαογραφία, έχοντας πλούσιο συγγραφικό έργο. Ετσι μεγάλωσα σε παραδοσιακό περιβάλλον με έντονα μουσικά και χορευτικά βιώματα τα οποία και με ώθησαν να ασχοληθώ από πολύ μικρή ηλικία με τον παραδοσιακό χορό. Αρχικά στη Χ.Α.Ν.Θ και με την εγκατάσταση της οικογένειάς μου στη Νάουσα στο Λύκειο Ελληνίδων. Στην την ηλικία των 20 χρόνων ανέλαβα τα παιδικά τμήματα του Λ.Ε.Ν και λίγα χρόνια μετά έγινα ο πρώτος δάσκαλος του συλλόγου, ανανεώνοντας το χορευτικό και ενδυματολογικό του ρεπερτόριο. Παράλληλα έχω διδάξει σε συλλόγους των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Νάουσας όπως στη Στενήμαχο, στα Λευκάδια, στα Μονόσπιτα και στο Γιαννακοχώρι.

Από το 2006, με την ίδρυση του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Νάουσας "Η Αράπιτσα", ανέλαβα χρέη χοροδιδασκάλου σε όλα τα τμήματά του. Έχω διδάξει σε σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με κυριότερα αυτών στις Η.Π.Α, στον Καναδά και στη Γερμανία. Στον Όμιλο "Αράπιτσα" ασχολούμαι και με δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος καθώς συμμετέχω ενεργά στην Περιβαλλοντική ομάδα του Ομίλου.