'Το μινόρε ενός γραμμοφώνου' μας μετέφερε στο 'ματζόρε' μιας άλλης εποχής

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 12:46
'Το μινόρε ενός γραμμοφώνου' μας μετέφερε στο 'ματζόρε' μιας άλλης εποχής

«Το μινόρε ενός γραμμοφώνου μας μετέφερε στο «ματζόρε» μιας άλλης εποχής τόσο παραστατικά σα να βλέπαμε από κάποια γωνιά τις ζωές όλων των μεγάλων συνθετών, τραγουδιστών και μουσικών του ρεμπέτικου να περνάνε ζωντανές μπροστά από τα ίδια μας τα μάτια», έγραψε πολύ εύστοχα, μια ακροάτρια της παράστασης που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Ωδείου «Αριστοτέλης».

Μια παράσταση μουσικής και θεάτρου, αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι. Ένας «ρακοσυλλέκτης» δίσκων, που μόνο στη φυλακή δεν του άρμοζε να είναι, γνώστης τόσων πραγμάτων για τις ζωές και τις αξίες των ρεμπετών στην εποχή της λογοκρισίας, ένα πραγματικό διαμάντι της μουσικής κουλτούρας της εποχής εκείνης με την εκπληκτική φωνή και ερμηνεία του.Τσιτσάνης, Παπαιωάνου, Νίνου, Μπέλου … ήταν όλοι τους εκεί. Για να συμπληρώσει η υπέροχη χορωδία με τις ιδιαίτερες ερμηνείες της το καρέ της μέχρι πρότινος άγνωστης για πολλούς από εμάς μουσικής ιστορίας του ρεμπέτικου.

Συμμετείχαν. Μουσικοί: Τσαφής Κωνσταντίνος (πιάνο), Σαρατζή Ντίνα (βιολοντσέλο), Μπιλιούρης Δημήτριος (μαντολίνο- μπουζούκι), Παπαδόπουλος Παναγιώτης (ακορντεόν). Ηθοποιοί: Κορυφίδης Ελευθέριος (ρακοσυλλέκτης) Μιχαηλίδης Γαβριήλ (αστυνομικός). Κείμενα: Ορφανίδου Ιουλία. Δ/νση χορωδίας: Σταύρος Θεοχαρόπουλος.

Υπέροχη παράσταση, πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της.