ΤΟ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ BULLYING!!!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:21
ΤΟ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ BULLYING!!!
 
Κάποιοι γονείς ίσως ανησυχούν πως οι πολεμικές τέχνες ενισχύουν το φαινόμενο του Bullying. Οι ΕΡΕΥΝΕΣ όμως δείχνουν πως τα παιδιά που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες και τα οποία στο παρελθόν είτε δρούσαν ΩΣ ΘΥΤΕΣ είτε ήταν τα ΘΥΜΑΤΑ, άλλαξαν στάση απέναντι στο φαινόμενο.
Παιδιά που δρουν ως θήτες, ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, εκτονώνονται, διοχετεύουν δημιουργικά την ένταση τους και διαχειρίζονται τυχόν αισθήματα θυμού.
Από την άλλη, παιδιά που ήταν θύματα του bullying, ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ και καθώς ΤΟΝΩΝΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥΣ, μπορούν να μιλήσουν πιο ανοιχτά για ό,τι τους συμβαίνει.
Στον ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ και ΝΑΟΥΣΑΣ λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες, ξεκινώντας από 5 χρονών, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας αλλά και του κάθε παιδιού ξεχωριστά! Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπάρχει ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και όχι στη σύγκρισή του με τους άλλους, στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ, στη συμμετοχή, στη συμπεριφορά και στην αξία της μάθησης ως δημιουργικής πορείας για αυτοβελτιωση και άντληση ικανοποίησης σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο!