'Το καθήκον'

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 20:58
'Το καθήκον'

Της κ. Ευθυμούλας Μπαμπάτση - Τζερεφού

Μετά τις γιορτές του Πάσχα με τα αρνιά, τα κατσίκια, τα κόκκινα αυγά, τα τσουρέκια και τις ατέλειωτες ευχές για υγεία, χαρά και ευτυχία, τώρα τις μας απέμεινε για να ελπίζουμε; Αραγε θα μπορέσουμε να βγούμε αυτόν τον μήνα οικονομικά;

Για τρεις ημέρες φάνηκε η «ευμάρειά μας», από τους ξεχειλισμένους κάδους των σκουπιδιών. Ευτυχώς η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας λειτουργεί υπεύθυνα και στο θέμα αυτό δεν έχουμε παράπονο μέχρι στιγμής.

Τα καλά θα λέγονται και θα επικροτούνται! Η ζωή μας διδάσει πως για να κατακτήσουμε ότι επιθυμούμε χρειάζεται αγώνας! Τίποτα δεν χαρίζεται και ότι χαρίζεται συνήθως δεν εκτιμάται ανάλογα!
Η διεκδίκηση ζωής δεν είναι απλά υποχρέωσή μας είναι καθήκον μας να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε αξίες στις γενιές που ακολουθούν και που εμείς δημιουργούμε το παρόν και το μέλλον τους.

Εχουμε αναλογισθεί τι παρέχουμε σήμερα στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας; Στους εφήβους τεχνολογία χωρίς όρια και στα μικρά παιδιά μας, κάμαρες γεμάτα με λούτρινα ψεύτικα ζώα, όλα τάχα χαρούμενα με πολλά χρώματα, που όλως όλα είναι χωρίς ψυχή!
Τα άψυχα, τα παιδιά τα βαριούνται και θέλουν και άλλα και δεν τους φτάνουν και θέλουν και άλλα μέχρι που φθάνει αυτό στην απάντηση του δήθεν εύκολου και του δεδομένου γιατί όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται!

Την ιστορία της ζωής μας εμείς τη γράφουμε!
Αυτές τις ημέρες γιορτάσαμε τους αγώνες των προγόνων μας και τιμήσαμε το «χαλασμό της Νάουσας». Αυτός είναι πλούτος κληρονομιάς και παρακαταθήκης. Εμείς τώρα τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας για να μας ευγνωμονούν και να μας τιμούν;
Είκοσι ολόκληρα χρόνια είμαστε ανίκανοι να διεκδικήσουμε την ένωσή μας οδικά και κατευθείαν με την Εγνατία οδό!!! Αυτό το διεκδικούμε τώρα γιατί θα αποτελέσει εγγύηση μετακίνησης κάτι που είναι δείγμα πολιτισμού και προστασίας ζωής. Επιπλέον θα βοηθήσει στην εξέλιξη την εμπορική, οικονομική και πολιτισμική του Δήμου μας!

Το Δήμο Νάουσας οι πολιτικοί μας για δικούς τους λόγους τον απομόνωσαν και είναι απαράδεκτο που εμείς οι δημότες ανεχόμαστε αυτήν την απαξίωση!
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανεκτικότητας! Ενόψει εκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ενδιαφερόμενοι τάζουν, λαγούς με πετραχήλια, χωρίς αντίκρυσμα. Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας είναι μαραθώνιος και δεν εξαρτάται μόνο από τις εκλογές.
Η ευαισθητοποίηση και η αγωνία μεμονωμένων ατόμων ή μικρών ομάδων δεν φθάνει για το αποτέλεσμα ενός τέτοιου μεγάλου στόχου! Χρειάζεται μαζική κινητοποίηση με έργα και όχι με λόγια!

Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι.
Δήμος, Περιφέρεια, συνδικαλιστικοί φορείς, επαγγελματίες, σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι και κάθε ένας δημότης που καθήκον έχει να αφήσει τη βόλη του και όλοι μαζί σαν μια γροθιά ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που μας χρωστάει χρόνια τώρα η πολιτεία!

Ευχαριστώ πολύ!