Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του αγροτικού εισοδήματος επισήμανε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην Ολομέλεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 08:39
Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του αγροτικού εισοδήματος επισήμανε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην Ολομέλεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.
Την ανάγκη να στηριχθεί περαιτέρω το αγροτικό εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της μέγιστης ευελιξίας που πρέπει να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη - μέλη κατά την εφαρμογή των Στρατηγικών Σχεδίων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Πράγα.
 
Μια διάσκεψη στην οποία συμμετέχει ως μέλος της Εθνικής μας αντιπροσωπείας και η οποία αποτελεί το κυριότερο βήμα συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής μεταξύ των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Κοινοβουλίων των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης, παρά το γεγονός ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική λειτουργεί ακόμη ως ασπίδα προστασίας, θωρακίζοντας την επισιτιστική ασφάλεια αλλά και την εισοδηματική στήριξη των γεωργών, ο υπαρκτός κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης στους λαούς της Ευρώπης ως μία από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχουν αναδείξει την ανάγκη στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κλονίζεται από τη μεγάλη αύξηση του κόστους ενέργειας, των πρώτων υλών και των λιπασμάτων.

Τόνισα δε ότι, όπως όλα τα κράτη μέλη, έτσι και η Ελλάδα, έχοντας ήδη υποβάλει το Στρατηγικό της Σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει:

•            να συμβάλει στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

•            να προσελκύσει νέους σε ηλικία γεωργούς στηρίζοντας τις επιχειρηματικές τους προοπτικές

•            και να παράσχει ακόμη ασφαλέστερα, υγιεινά και ποιοτικά τρόφιμα, μέσω της μεγαλύτερης εστίασης στην έρευνα, στην τεχνολογία και στην καινοτομία