Τέλος στην αλλαγή της ώρας από το 2021 -Οι χώρες της ΕΕ αποφασίζουν τι θα κάνουν

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 18:23
Τέλος στην αλλαγή της ώρας από το 2021 -Οι χώρες της ΕΕ αποφασίζουν τι θα κάνουν

Η επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την κατάργηση της ενιαίας ζώνης ώρας μετά το 2021 με 23 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά. 

Οι χώρες-μέλη της ΕΕ καλούνται να αποφασίσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020 την ώρα που θα κρατήσουν. Η οριστική αλλαγή θα γίνει το Μάρτιο του 2021. Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την Κομισιόν να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή μπορεί να επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ. 

Η οριστική απόφαση πάντως θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σημειώνεται ότι η αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είναι ακόμη στην ΕΕ ή σε μια μεταβατική περίοδο.

Περίπου 4.6 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ - από τα 510 εκατομμύρια - συμμετείχαν σε ηλεκτρονική έρευνα της Επιτροπής. Από αυτούς το 84% ήταν εναντίον της θέσης να αλλάζουν τα ρολόγια τους κάθε άνοιξη και κάθε φθινόπωρο.

Επί του παρόντος, οι χώρες της ΕΕ μεταβαίνουν στη θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και επιστρέφουν στην κανονική ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

(Mε πληροφορίες από Reuters) 

Share |