Τάσος Μπαρτζώκας στην Ολομέλεια της Βουλής: Με αξιοκρατία και διαφάνεια χτίζουμε ένα νέο σύστημα ανάδειξης των διοικήσεων του δημοσίου τομέα

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 20:07
Τάσος Μπαρτζώκας στην Ολομέλεια της Βουλής: Με αξιοκρατία και διαφάνεια χτίζουμε ένα νέο σύστημα ανάδειξης των διοικήσεων του δημοσίου τομέα

Με τη σημερινή τοποθέτησή του στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Τάσος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε τις νέες ρυθμίσεις μία πραγματική μεταρρύθμιση, μία αληθινή τομή στη Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, γνώμονας των διατάξεων είναι η αύξηση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, και της αποτελεσματικής λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ξεκάθαρη στόχευση του νομοσχεδίου είναι αναδειχθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι μέσα από μία αντικειμενική διαδικασία με τη συμμετοχή του Α.Σ.Ε.Π., για πρώτη φορά στη χώρα μας για την επιλογή των διοικήσεων του Δημόσιου Τομέα.

Μάλιστα, ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στη ρηξικέλευθη προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών και της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, που επιδιώκει την εκθεμελίωση, το ξερίζωμα της συνολικής νοοτροπίας για το πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα.

Ο Βουλευτής έκλεισε την ομιλία του κάνοντας λόγο για υλοποίηση της υπόσχεσης για ένα καλύτερο, περισσότερο δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.