Τάσος Καραμπατζός : 'ΕΡΙΑ' Τα εγκαίνια της ΕΡΙΑ, η cinΕΡΙΑ .....και τι λένε τα τεφτΕΡΙΑ.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 10:38
Τάσος Καραμπατζός :  'ΕΡΙΑ'       Τα εγκαίνια της ΕΡΙΑ, η cinΕΡΙΑ .....και τι λένε τα τεφτΕΡΙΑ.
Ο Ινδός Μαχάτμα Γκάντι, αυτό το σύμβολο της φιλοσοφικής διανόησης του 20 αι. ο στοχαστής, ο ακτιβιστής και ο επαναστάτης, είχε πει μεταξύ άλλων και κάτι πολύ σημαντικό:
"...... Σ'αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων:
- Εκείνοι που παίρνουν τα εύσημα κι
- Εκείνοι που πραγματικά κάνουν τη δουλειά.
Λάβετε υπόψη τη συμβουλή μου και ακολουθείστε τους δεύτερους. Εκεί, σίγουρα θα βρείτε πολύ λιγότερο ανταγωνισμό..."
...............................
Αφορμή για την αναφορά μου αυτή, πήρα από τα προχθεσινά εγκαίνια της "ΕΡΙΑ". Η φωτογραφία που απαθανατίζει τη στιγμή των εγκαινίων (κοπή της κορδέλας), είναι όντως πάρα πολύ εύγλωττη!
Κατά τη γνώμη μου όμως, την μέγιστη εκείνη στιγμή θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στην εικόνα και δύο ακόμη επώνυμα πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας.
Το πρώτο, είναι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος ετιμήθη στη συνέχεια από τον κ. δήμαρχο για την ...σημαντικότατη συμβολή του στον σχεδιασμό, τη μελέτη, την ένταξη, κατασκευή και ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου κατά την περίοδο μέχρι το 2014, πλην όμως δεν του δόθηκε ο λόγος για να εξηγήσει στους καλεσμένους με λίγα λόγια την όλη συνεισφορά του στο έργο. Και
Το δεύτερο, είναι ο τέως δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης. Ο οποίος απουσίαζε από την εκδήλωση έχοντας προφανώς άλλες ειλημμένες ιδιωτικές του υποχρεώσεις, ώστε να τιμηθεί κι αυτός δεόντως για την τεράστια προσφορά του στα "κοινά" και ταυτόχρονα να εξηγήσει σε όλους εμάς τους καλεσμένους το πώς ακριβώς εμπνεύσθηκε και με ποια επιστημονική μέθοδο -από το 2014 μέχρι και το 2019 που ήταν δήμαρχος της Νάουσας-, ένα Δημοτικό κτήριο, έναν Δημόσιο Χώρο προορισμένο για ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, κατάφερε και τον μετέτρεψε σε κινηματογράφο! Παραχωρώντας τον μάλιστα στην Ιδιωτική του Εταιρία, χρεώνοντας ταυτόχρονα τον Δήμο με όλα τα λειτουργικά του έξοδα (υπέρογκες δαπάνες θέρμανσης, ρεύματος κλπ), ενώ τα έσοδα πήγαιναν εκεί που καλά γνωρίζει αυτός. Πραγματικά, ο άριστος προγραμματισμός και η τεχνογνωσία του για το "πώς" το πέτυχε, θα μας ήταν πάρα πολύ χρήσιμη, το δε παράδειγμά του ως τότε "πρώτου πολίτη" της Νάουσας, θα μπορούσε να αποτελεί και ένα ολόκληρο διδακτικό κεφάλαιο στον "Δημοτικό Κώδικα".
.................................
Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, δεν θα έπρεπε να καλέσετε δίπλα σας κατά την "κοπή" της κορδέλας και την κ. Αφρούλα ΛΑΝΑΡΑ; Ποιος άραγε από τους "τιμηθέντας", τους "βραβευθέντας" και τους γενικώς παρισταμένους -διαγκωνιζομένους για καμια φωτογραφία , είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στο έργο της ΕΡΙΑ, αν όχι η Οικογένεια ΛΑΝΑΡΑ;
Αχ, κύριε ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΝΑΡΑ! Σήκω να δεις τα παιδιά της εποχής....
.......................................
Υ.Γ. Θα παρακαλούσα τους φίλους αναγνώστες των αναρτήσεών μου, αντιλαμβανόμενος και την "πολιτική", τις "σχέσεις", τις "γνωριμίες", τις "ισορροπίες" το "στρογγύλεμα" και το "να μην χαλνιόμαστε με κανέναν....", να μην επιδοκιμάσουν με "like" ή καρδούλες..... Πιθανές αποδοκιμασίες ή άλλες κρίσεις -τοποθετήσεις, είναι ευπρόσδεκτες.
Προσωπικά, θα γράφω τις δικές μου ΑΛΗΘΕΙΕΣ και όποιος θέλει τις διαβάζει και τις κρίνει. Γιατί μόνο με τις αλήθειες πάμε μπροστά. Όλα τα άλλα, αποτελούν φτιασίδια, ωραιοποιήσεις και εικονικές πραγματικότητες. Και φυσικά, δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν ούτε τους αγώνες μας, ούτε τις μάχες, ούτε τις προσπάθειες και ούτε τα σημαντικά έργα που κάναμε κάποτε στον Δήμο μας μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
Ο λαός, είμαι βέβαιος οτι έχει και γνώμη και κρίση και μπορεί άνετα να βγάζει τα συμπεράσματά του στο διάβα του χρόνου. Πάντα για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.