Συνεχίζει τις επισκέψεις σε παραγωγικές επιχειρήσεις του νομού η Φρόσω Καρασαρλίδου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 09:16
Συνεχίζει τις επισκέψεις  σε παραγωγικές επιχειρήσεις  του νομού η Φρόσω Καρασαρλίδου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συνεχίζοντας τις επισκέψεις της σε παραγωγικές επιχειρήσεις του νομού μας, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε επίσκεψη στην Voulis Chemicals και στην Panini Foods που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πρώτη επίσκεψη και συνάντηση με τον πρόεδρο της Voulis Chemicalsκαι γενικό γραμματέα του ΣΕΒΕ κ. Γεδεών Βούλη. Ο κ. Βούλης άριστος γνώστης του επιχειρηματικού κόσμου συζήτησε με τη βουλευτή για την ανάπτυξη της εταιρείας του που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Η Voulis Chemicals, όπως δήλωσε ο κ. Βούλης, είναι μια υγιής επιχείρηση που παρόλο που επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση κρατήθηκε στο χώρο λόγω του brand name που δημιούργησε. Η Ελλάδα στερείται από προϊόντα με brand nameκαι θα πρέπει η Πολιτεία να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη δημιουργία και προώθησή τους. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν τα παρακάτω κύρια προβλήματα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων: Η υψηλή φορολογία  των επιχειρήσεων, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και το εργασιακό, η αναλγησία των τραπεζών και η μη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων καθώς και η τρομερή γραφειοκρατία του Ελληνικού Δημοσίου.

Επισημάνθηκε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αντιμετωπίζει διαφορετικά τις επιχειρήσεις που δημιουργούν και έχουν brand name στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και θα πρέπει να βοηθηθούν στην προσπάθεια εξωστρέφειάς τους. Ακολούθησε επίσκεψη στηνPanini Foods, παραγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη παραγωγή συσκευασμένου τρόφιμου εντός και εκτός ψυγείου και στο έτοιμο γεύμα. Η βουλευτής δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή τους για όποιο ζήτημα μπορεί να βοηθήσει και ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της για να αναδειχθούν τα προβλήματα και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας.