Συνάντηση εκπροσώπων ΕΙΕΤ και ΣΗΠΕ στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση για το ασφαλιστικό και το Πρόγραμμα στήριξης του περιφερειακού Τύπου

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 13:19
Συνάντηση εκπροσώπων ΕΙΕΤ και ΣΗΠΕ στον υπουργό Εργασίας Γ.  Βρούτση για το ασφαλιστικό και το Πρόγραμμα στήριξης του περιφερειακού Τύπου

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου Εργάνη 2 θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα που προέκυψαν με την πρόσφατη, αιφνίδια και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Βρούτσηςστις αντιπροσωπείες του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), που τον επισκέφθηκαν τη Δευτέρα (3/2) στο Γραφείο του. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι το ευεργετικό για τις εφημερίδες πλαίσιο, που καταργήθηκε στην προηγούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση (Κατρούγκαλου), στηριζόταν στην συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού, ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη αναζήτησης δημοσιονομικού πόρου προς τούτο. Μάλιστα κάτι τέτοιο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί σκέλος Προγράμματος υποστήριξης του περιφερειακού Τύπου, που είναι το ζητούμενο αντικείμενο και έχει απασχολήσει τουλάχιστον δυο φορές προσφάτως τον διάλογο του ΣΗΠΕ με τον αρμόδιο για τα θέματα Τύπου, υφ. στον πρωθυπουργό, Στ. Πέτσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός επέκρινε την καθιέρωση τέλους 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, αποδίδοντας το στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και πάντως επιφυλάχτηκε για τις δικές του ενέργειες μετά την έκδοση της απόφασης επί της προσφυγής στο ΣτΕ, που εκκρεμεί.

Στην συνάντηση μεταξύ Βρούτση, των επιτελικών στελεχών του και των εκπροσώπων ΣΗΠΕ και ΕΙΕΤ, ο υπουργός παρουσίασε τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, η διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώνεται. Επεσήμανε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου αμέσως μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και ζήτησε την κατάθεση υπομνήματος από τον Σύνδεσμο και τις Ενώσεις για την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Την αντιπροσωπεία του ΣΗΠΕ αποτέλεσαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ε. Αθανασίου ο γ.γ., Γ. Κατσαΐτης και η ταμίας, Ν. Σαμαρά. Την ΕΙΕΤ εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης, Φ. Πανταζής.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ