Σύλληψη 4 ατόμων για 1.525 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 18:56
Σύλληψη  4 ατόμων για 1.525 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, ένας άνδρας και τρεις αλλοδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο άνδρας σε περιοχή της Ημαθίας, να επιβαίνει σε όχημα ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν 180 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 3.600 τεμάχια τσιγάρων), τα οποία είχε παραλάβει νωρίτερα από έναν από τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή των 2 προαναφερόμενων ανδρών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του αλλοδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.345 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 26.900 τεμάχια τσιγάρων), τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, στην οικία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί.