Σύγχρονο πιάνο στο Ωδείο 'Αριστοτέλης'

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 09:17
Σύγχρονο πιάνο  στο Ωδείο 'Αριστοτέλης'

Τμήμα σύγχρονου πιάνου θα λειτουργήσει στο Ωδείο «Αριστοτέλης» με υπεύθυνη την Μαρία Στάμκου.Οπως αναφέρει το ωδέιο, η τεχνική του πιάνου είναι κατά βάσει μία. Εκείνο που διαφοροποιείται ξεκάθαρα  είναι το ιδιαίτερα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών (από έντεχνο και λαικό μέχρι rock, post-grunge και alternative metal). Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές κάθε ηλικίας και επιπέδου, τόσο σε αρχάριους, όσο και σ' αυτούς που έχουν ήδη κάποιες γνώσεις πιάνου και ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν κι άλλα μουσικά «μονοπάτια».

Η Σοφία Στάμκου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 7 ετών στη Νάουσα και τις συνέχισε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας και Αντίστιξης, με τιμητική μάλιστα διάκριση-βραβείο στην Αρμονία που της απονεμήθηκε το 1996 από τον  υπουργό Μακεδονίας Θράκης Φίλιππο Πετσάλνικο.

Είναι κάτοχος Παιδαγωγικής Επάρκειας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με βαθμό Άριστα. Η διπλωματική της εργασία αφορούσε στον Αυτοσχεδιασμό στη Μουσική Εκπαίδευση.

Διδάχτηκε και εφάρμοσε στην πράξη τα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα/μεθόδους Dalcroze. Kodaly καθώς και την μουσικοκινητική αγωγή Carl Orff.

Το ρεπερτόριό της είναι κλασσικό και σύγχρονο, ελληνικό και ξένο. Πραγματοποίησε σημαντικές καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ ( support group σε Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου), σε συναυλίες και χορωδιακές συναντήσεις. Ως μέλος του μουσικού συνόλου ''Αντιστίξεις΄΄ έχει συνεργαστεί με πληθώρα αξιόλογων μουσικών και τραγουδιστών ( Μανώλης Μητσιάς, Χριστογιαννόπουλος Τάσης, Τσαχουρίδης Κώστας κλπ.).

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.