Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι αντοχής η Μαρία Ντάνου και ο Γιωργ. Αναστασιάδης

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 09:24
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι αντοχής  η Μαρία Ντάνου και ο Γιωργ. Αναστασιάδης

Στο Όμπερσντορφ της Γερμανίας που πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι αντοχής βρίσκονται απί την Κυριακή οι πρωταθλητές του ΕΟΣ Νάουσας, Μαρία Ντάνου και Γιώργος Αναστασιάδης.
Η Μαρία γεννήθηκε στη Νάουσα στις 03/03/90. Είναι απόφοιτος του  τμήματος του Οικονομικού του ΑΠΘ.Κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στο EPFL της Ελβετίας.Εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας και μάρκετιγκ στην παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας στη Λωζάνη. Ασχολείται με τη χιονοδρομία από το 2001. Πανελλήνια πρωταθλήτρια επί σειρά ετών με διακρίσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Συμμετοχή στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 2009 Τσεχία 2017 Φινλανδία, 2019 Αυστρία και φυσικά η πρόκρισης της 2021 Γερμανία. Αποκορύφωμα της αθλητικής της διαδρομής, η συμμετοχή της στις Ολυμπιάδες: 2010 Βανκούβερ 2018 Κορέα. Ευχόμαστε όλη η αθλητική οικογένεια για την πρόκρισης της στην επόμενη Ολυμπιάδα το 2022 στην Κίνα.
Ο Γιώργος γεννήθηκε στις 25/05/04 στη Νάουσα. Είναι μαθητής της β´ τάξης του 1ου ενιαίου Λυκείου Νάουσας. Ενεργός αθλητής του ΕΟΣ από το 2010. Πανελληνιονίκης και κυπελλούχος επί σειρά ετών τόσο στην κατηγορία των παίδων όσο και των εφήβων.

Σαν μέλος της εθνικής ομάδας συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε όλα τα  βαλκανικά κύπελλα και διεθνείς αγώνες της κατηγορίας του. Σταθμός στην αθλητική του διαδρομή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων, 2020 Λωζάνη.Είναι ο μικρότερος αθλητής που συμμετέχει στη διοργάνωση. Τεχνικός της αποστολής ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ο ΕΟΣ Νάουσας προάγει και συνεχίζει μετά από πολλές γενιές το έργο του.
Πριν από 34 χρόνια (1987) στην ίδια πόλη στο Όμπερσντορφ της Γερμανίας φιλοξενήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι αντοχής. Ο Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε σαν αθλητής και ο Χρήστος Παππάς (συμπολίτης μας και μέλος του συλλόγου) σαν ομοσπονδιακός προπονητής.

Share |