Στηρίζουμε την τοπική αγορά της Ημαθίας, στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους

Τρίτη 19 Απριλίου 2022 20:22
Στηρίζουμε την τοπική αγορά της Ημαθίας, στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους

Θάνος Κάλλης   Δημοσιογράφος  Δικηγόρος-Ιστορικός

Η κατάσταση στην τοπική αγορά της Ημαθίας είναι τραγική, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά και οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε απόγνωση.  Όσες επιχειρήσεις κατάφεραν να σωθούν και να σταθούν όρθιες εν μέσω πανδημίας και αχρείαστων λοκντάουν, τώρα πλέον έρχονται αντιμέτωπες με τα απανωτά κύματα αύξησης της ηλεκτρικής ενέργειας, που σε πολλές περιπτώσεις ανεξάρτητα από τον πάροχο ρεύματος, φθάνουν και ξεπερνούν το 100% των μέχρι σήμερα λογαριασμών.

Οι επιδοτήσεις από το κράτος είναι μικρή ανάσα, όμως δεν αρκούν. Η ακρίβεια και η φτώχεια τσακίζουν τους πολίτες αλλά και το επιχειρείν, ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε για τα προς το ζην, δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάτι άλλο πέρα από τα απαραίτητα.

Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, με την οικονομική κρίση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την αγορά της Ημαθίας και των αντίστοιχων Δήμων Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας. Ειδικά τώρα την Πασχαλινή περίοδο, είναι προτιμότερο να στραφούμε στα μικρά καταστήματα της περιοχής μας και στις μικρές τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζοντας τους δικούς μας ανθρώπους.

Στηρίζοντας την τοπική αγορά, βοηθάμε στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και δίνουμε χείρα βοηθείας στις μικρές επιχειρήσεις που τόσο έχουν πληγεί πάνω από μια δεκαετία από τα μνημόνια και την πανδημία, να σταθούν στα πόδια τους και τους ιδιοκτήτες να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα της επιβίωσης.

Η κοινωνία και η αγορά πρέπει να στηρίζουν η μία την άλλη και όλοι μαζί την οικονομία και ευημερία της Ημαθίας. Εξάλλου, εδώ δραστηριοποιούνται τοπικές επιχειρήσεις συγγενών μας, φίλων μας, γνωστών μας και συμπολιτών μας που ζουν στον ίδιο χώρο με εμάς και μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και ελπίδες.

Ας μην λησμονούμε, στην μικρή κοινωνία που ζούμε, όλα λειτουργούν σαν αλυσίδα και το ένα ευρώ που θα δώσουμε στην τοπική αγορά επιστρέφεται στην τοπική οικονομία και συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.