Στην όπερα 'La Serva Padrona΄ σοπράνο η Βασιλική Μπαξεβανίδου!

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019
Στην όπερα 'La Serva Padrona΄ σοπράνο η Βασιλική Μπαξεβανίδου!

Η Ναουσαία Βασιλική Μπαξεβανίδου θα είναι σοπράνος(στο ρόλο της Σερπίνα) στην όπερα για όλους LaServaPadrona” (Η Υπηρέτρια Κυρία) του Τζοβάνι Μπαττίστα Περγκολέζι, που ανεβάζει το Ωδείο Ανω Πόλης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 10 και 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, απέναντι από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση της όπερας “LaServaPadrona(Η Υπηρέτρια Κυρία) εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας του 1735.Ο Ουμπέρτο, ένας εργένης προχωρημένης ηλικίας, είναι εξοργισμένος με τη νεαρή υπηρέτριά του, τη Σερπίνα, επειδή είναι ατίθαση και δεν του δείχνει τον παραμικρό σεβασμό. Για να την τιμωρήσει, διατάζει τον υπηρέτη του, Βεσπόνε, να του βρει μία σύζυγο, η οποία θα εξοστρακίσει τη Σερπίνα από το σπίτι. Η Σερπίνα παίρνει τον Βεσπόνε με το μέρος της και μαζί σχεδιάζουν να ξεγελάσουν τον κύριό τους ώστε να παντρευτεί την ίδια.

Στους ρόλους της Σερπίνα η Βασιλική Μπαξεβανίδου (σοπράνο), του Ουμπέρτο ο Γιώργος Σοφιαλίδης (βαρύτονος) και του Βεσπόνε ο ηθοποιός Δημήτρης Τσάκας.

Η Βασιλική Μπαξεβανίδου την οποία θα θαυμάσουμε, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα. Τα πρώτα της βήματα στη μουσική τα έκανε πλάι στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Παρόλα, την Μιρέλλα Λύκα και τον Πέτρο Ρίστα. Σήμερα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και τελειόφοιτη στην τάξη κλασικού τραγουδιού και μελοδραματικής του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.Υπήρξε μέλος της Μικτης Χορωδίας Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινιδου. Έχειπαρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιούμε μέλητης ΕθνικήςΛυρικήςΣκηνήςστο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος ΣταύροςΝιάρχος. Επίσης έχει λάβειμέρος σε διοργανώσεις του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης ως σολίστστη «Φαντασία»του Beethoven συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρατου Δήμου Θεσσαλονίκηςκαθώςκαι στην οπερέτα «La mia nuova camariera» του Charles Lecocq οποία παρουσιάστηκεστο φεστιβάλArmonia de la magna Grecia το 2017στην Ιταλία.

Συντελεστές Παράστασης:

 

Μετάφραση: Στέλιος Ράμμος, Σκηνοθεσία: Κωστής Ραμπαβίλας, Μουσική Διεύθυνση: Παναγιώτης Διαμαντής, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Πασιά, Σκηνικά-Κοστούμια: Σοφία Πασιά, Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Βασιλική Σιώπη, Χορογραφία-Κινησιολογία: Δημήτρης Τσάκας, Φωτισμοί: Μαρία Όσσα, Μακιγιάζ: Τζένη Ευσταθιάδου, Επόπτρια Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά, Υπέρτιτλοι: Μαγγίρα Μάρθα, Φωτογραφίες Παράστασης: Νίκος Κουκής, Γιάννης Τόμτσης, Επεξεργασία Φωτογραφιών: Χριστίνα Γεωργίου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Παραγωγή: Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

 

Την Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου Άνω Πόλης διευθύνει ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Διαμαντής. Στο πιάνο-τσέμπαλο ο Αθανάσιος Μαργαρίτης.

 

Παραστάσεις: Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00

Θα προηγηθεί παράλληλη δράση - εισαγωγικό κοντσέρτο από τους «Συναυλητές», μουσικό σύνολο του Ωδείου στο Φουαγιέ του θεάτρου στις 20.30

Θα λειτουργεί εικαστική έκθεση των Ευγένιου Γκάλκιν, Γιώργου Κιτσούκη και Κατερίνας Τσίτσελα, μεταφράζοντας την οπτικοακουστική αίσθηση του έργου σε εικαστικό υλικό, παρμένο από τον φυσικό χώρο της δράσης.

 

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 2315 200200 στα ταμεία του ΚΘΒΕ και ηλεκτρονικά στο Viva.gr

Κανονικό εισιτήριο (Θέσεις πλατείας): 10 €

Εκπτωτικό εισιτήριο: 5 € (Θέσεις εξώστη, Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)