Στη δημοσιότητα σήμερα το νομοσχέδιο για νέο Λύκειο - Πανελλαδικές

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 11:16
Στη δημοσιότητα σήμερα το νομοσχέδιο για νέο Λύκειο - Πανελλαδικές

Σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις από την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ έχουν γίνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως η τελική μορφή θα δημοσιευτεί σήμερα, μετά από αρκετές αλλαγές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 8 Απριλίου το τελικό νομοσχέδιο για τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τη νέα Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις."

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, "την Α΄ Δήλωση θα την συμπληρώνουν τον Οκτώβριο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου", δηλαδή μεταθέτει για τον επόμενο Οκτώβριο για τους μαθητές της σημερινής Β λυκείου που θα φοιτούν τότε στις αρχές της Γ' Λυκείου τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Παιδείας είχε αναφέρει ότι οι εισακτέοι κατά το 2019-2020 θα είναι περισσότεροι συγκριτικά με τις θέσεις κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, όταν είχαν εισαχθεί 74.692 υποψήφιοι.

Όπως είπε ο Κώστας Γαβρόγλου, φέτος στα ΑΕΙ έχουν δοθεί νέες θέσεις διδασκόντων. Ετσι, οι νέοι διορισμοί πανεπιστημιακών επιτρέπουν στις σχολές να δεχθούν και να εκπαιδεύσουν με επάρκεια επιπλέον φοιτητές σε σχέση με το 2018-2019.