Στεργιανή (Στέλλα ) Αραμπατζή- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος "Ε.Ν.Α ΜΑΖΙ". Πέρα από το Βιογραφικό

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 09:57
Στεργιανή (Στέλλα ) Αραμπατζή- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Είμαι η Στέλλα Αραμπατζή (Στεργιανή) και γεννήθηκα  στη Νάουσα όπου κατοικώ και δραστηριοποιούμαι ως ιδιώτης Ιατρός -Μικροβιολόγος. Είμαι κόρη του Ιωάννη Αραμπατζή και της Ευαγγελίας Παπαγιάννη. Ο πατέρας μου ήταν ένας επινοητικός άνθρωπος, μισός Βλάχος από το Σέλι μισός Ναουσαίος, που ενώ σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων στον γνωστό Ευκλείδη, νυχτερινός παρακαλώ γιατί δούλευε την ημέρα, στο τέλος έγινε βιοτέχνης επίπλων, ελεύθερος επαγγελματίας μία ζωή στο τρέξιμο. Η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 12 στο Άνω Ζερβοχώρι του Δήμου μας, μισή από το Βόιο Κοζάνης και μισή πόντια με καταγωγή από την Αργυρούπολη, φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο –Λύκειο στη Νάουσα στο Λάππειο. Από τα δώδεκα της λοιπόν στη Νάουσα αλλά για <<τότε>> από χωριό. Πολλά και διαφορετικά τα γονίδια μου και η πολυπολιτισμικότητα καλά κρατούσε μία ζωή στο σπίτι μας κάτι που μέχρι και τώρα με συναρπάζει.

     Αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας με άριστα και στη συνέχεια σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σιένα της Ιταλίας από την οποία έλαβα το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό “ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ” 8,3. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ορθόδοξης Ενορίας της <<Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας>> στην πόλη της Σιένας στην Ιταλία από τα φοιτητικά μου χρόνια. Πως να <<ξεφύγω>> από την αγαπημένη Ορθοδοξία αφού έχω υπάρξει μαθήτρια του μοναδικού Δασκάλου κ Γουργουλιάτου που μας πότισε με το μικρόβιο της θρησκείας αλλά και του υγιή εθνικισμού και τοπικισμού. Έτσι λοιπόν μπορεί να σπούδαζα στη Σιένα με το Chiantiμία πασίγνωστη αμπελουργική περιοχή της Ιταλίας και του διεθνούς οινικού κόσμου αλλά η αγάπη για την Νάουσα δεν με εμπόδιζε να περηφανεύομαι  σε συμφοιτητές και φίλους Ιταλούς για την αμπελώνα μας και το μοναδικό ξινόμαυρο της Νάουσας , για την αρχαία Μίεζα , για  τον Αριστοτέλη και  τον Αλέξανδρο, για την αποκριά μας. Σπουδάσαμε στο εξωτερικό (και όταν γράφω εμείς εννοώ και την αδερφή μου που είναι παιδίατρος ) και η επαγγελματική μας αποκατάσταση θα ήταν σίγουρη. Γνωρίζαμε ότι εάν μέναμε στην χώρα που σπουδάσαμε  όλα θα ήταν  πιο εύκολα , παρόλα αυτά όμως γυρίσαμε πίσω , γυρίσαμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Θέλει κότσια να πας αντίθετα με το ρεύμα που επικρατούσε και ακόμη επικρατεί . Πρέπει να μπορείς να παλεύεις και να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου.

       Αγαπούσα πάντα τα σχολειά και κυρίως το Πανεπιστήμιο , τη μετάδοση της γνώσης από το δάσκαλο στο μαθητή, που θεωρώ κάτι ιερό και χρήσιμο για όλη την ζωή του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν με το που επέστρεψα από την Ιταλία δραστηριοποιήθηκα ακαδημαϊκά. Είμαι υποψήφια Διδάκτορας στον Τομέα Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και διετέλεσα Επιστημονικός Συνεργάτης για αρκετά χρόνια του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογία με βαθμό “ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ” 8,25. Επίσης είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο δεύτερο έτος του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ «Ιστορία της Ιατρικής και Βιολογική Ανθρωπολογία: Υγεία , Νόσος και Φυσική Επιλογή» γιατί με έχει ενθουσιάσει η Παλαιομικροβιολογία και η Ιστορική Επιδημιολογία . Είμαι κάτοχος Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Π.Α.Μ.Α.Κ) στην «Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» αλλά και κάτοχος Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Π.Α.Μ.Α.Κ)  στην «Πολιτιστική Διαχείριση, Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών» κάτι που επέλεξα να κάνω γιατί διατελώ αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πολιτιστικής Εταιρείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Έπρεπε να πάω μια βόλτα να δω πως είναι και το ΠΑΜΑΚ γιατί ησυχία δεν έχω.   

     Μετεκπαιδεύτηκα με υποτροφία από την Πανευρωπαϊκή Εταιρεία Μικροβιολογίας και Λοιμωξιολογίας (ΕSCMID) στην Λοιμωξιολογία και Κλινική Μικροβιολογία σε διακεκριμένο κέντρο της Ελβετίας, συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάννης (CHUV). Έχω λάβει υποτροφίες για την συμμετοχή μου σε συνέδρια του εξωτερικού (ΕSCMID Travel Grant) από την Πανευρωπαϊκή Εταιρεία Μικροβιολογίας και Λοιμωξιολογίας (ESCMID ) . Που να βρούμε τα λεφτά για συνέδρια του εξωτερικού, τι κάνει λοιπόν ο γιατρουδάκος δώστου στέλνει βιογραφικά και αιτήσεις για υποτροφίες .Έχω συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του εξωτερικού αλλά και ελληνικών πανεπιστημίων άλλη μία υπερπροσπάθεια  για να βρούμε μερικά χρήματα για τα δικά μας projectστο πανεπιστήμιο.

     Έχω συμμετάσχει σε δεκάδες ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ συνοπτικά έχω περισσότερες από 130 ερευνητικές εργασίες (αναρτημένες και ελεύθερες ανακοινώσεις) σε ελληνικά ιατρικά συνέδρια και 45 ανακοινώσεις σε διεθνή ιατρικά συνέδρια. Πολλές από τις εργασίες που έχω υποβάλει σε ελληνικά και συνέδρια του εξωτερικού ήταν υποψήφιες για βράβευση. Ερευνητικές μου εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με αξιολόγηση. Κατέχω πλούσιο εκπαιδευτικό έργο ως εκπαιδευόμενη, αλλά και ως εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας –Μικροβιολογίας.

     Η πρώτη µου επαφή µε τα κοινά ήταν στο Γυμνάσιο στην τρίτη γυμνασίου που εκλέχτηκα παμψηφεί πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς . Το μικρόβιο του ενεργού πολίτη με οδήγησε το  2014 να συμμετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Νάουσας και εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος.  Με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις διαθέτω ως επιστήμονας αλλά και ως ενεργός πολίτης και Δημοτικός Σύμβουλος προσπάθησα να προσφέρω από διάφορες θέσεις που ανέλαβα .

       Διατελώ μέλος του ΔΣ του Γηροκομείου Νάουσας. Είμαι  Εντεταλμένη Σύμβουλος Θεμάτων Υγείας του Δήμου Νάουσας , εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας στο  Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ  ( Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ), μέλος του ΔΣ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (Κέντρο Πρόληψης Χρήσης  Εξαρτησιογόνων Ουσιών), μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νάουσας, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πολιτιστικής Εταιρείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Ημαθίας και υπεύθυνη του Πυρήνα Νάουσας της Αντικαρκινικής Εταιρείας
Επίσης έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας.

     Ο Δήμος μας είναι πάμπλουτος και ένα πολιτιστικό στολίδι με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης λόγω των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του και  δεν μπορεί να αργοπεθαίνει και να διώχνει μακριά τα παιδιά του. Οι άνθρωποι μας είναι η ζωή της πόλης μας και η μεγαλύτερη περιουσία που πρέπει να φροντίσουμε και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Σε αυτούς πρέπει πρώτα να προσφέρουμε για να ενεργοποιηθούν και να είναι ικανοί να στηρίξουν τον Δήμο. Πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και στις εκλογές της 26ηςΜαίου να πάμε να ψηφίσουμε  όλοι γυναίκες , άνδρες , νέοι , γέροι. Να ψηφίσουμε τους άριστους και τους ικανούς που θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

        Για αυτό το λόγο με σιγουριά και αισιοδοξία δηλώνω εκ νέου την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος και συντάσσομαι στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Νικόλαου Καρανικόλα, και του ανεξάρτητου συνδυασμού "Ε.Ν.Α. (Ειρηνούπολη - Νάουσα - Ανθέμια) ΜΑΖΙ".

Στεργιανή (Στέλλα ) Αραμπατζή

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος