Στέλλα Αραμπατζή Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 'ΕΝΑ ΜΑΖΙ' Το νόημα της προσφοράς με πράξεις και έργα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 11:27
 Στέλλα  Αραμπατζή Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 'ΕΝΑ ΜΑΖΙ'  Το νόημα της προσφοράς με πράξεις και έργα

     Φίλες και φίλοι μου αγωνίστηκα και υπηρέτησα ενεργά, τα τελευταία χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, γιατί πιστεύω πραγματικά στην ενασχόληση με τα κοινά . Για εμένα η ενασχόληση με τα κοινά και κυρίως με τον Δήμο μου δεν είναι επιλογή, είναι ένας τρόπος ύπαρξης, ένας τρόπος ζωής , είναι αυθόρμητη, κάτι που μου δίνει πολλά και με παιδεύει με την καλή έννοια κάθε ημέρα.

    Η προσφορά για εμένα δεν είναι η συμμετοχή στις γιορτές και στα πανηγύρια για βραβεύσεις έργων που δεν έγιναν αλλά ίσως να γίνουν στο μέλλον. Η προσφορά δεν είναι οι φωτογραφίες  με διάσημους και τα ταξίδια για δήθεν προβολή και προώθηση του τόπου μας , η προσφορά δεν είναι ο νεωτερισμός στην ενημέρωση και στον χειρισμό  του λόγου και της προβολής  με απώτερο σκοπό την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την δημιουργία μιας πλασματικής όπως αυτή που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Προσφορά είναι η καθημερινή επαφή με τον κόσμο και τα πραγματικά προβλήματα που τον απασχολούν , το καθημερινό μοίρασμα  με τους ανθρώπους του Δήμου μας. Δεν μπορούμε να ζούμε μακριά από τις ανάγκες του τόπου μας και τους δημότες , απομακρυσμένοι και ταμπουρωμένοι σε έναν άνετο τρόπο διαβίωσης , με  ελιτίστικες συναναστροφές και να ζητάμε την ψήφο τους για να τους διοικήσουμε.Ο συμπολίτης μας που υποφέρει , ο γείτονας μας που έχει οικονομικά προβλήματα, ο συγγενής μας που δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά του στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές μας που δουλεύουν για να σπουδάσουν και δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω είναι η καρδιά  και η ψυχή της πόλης μας .Οι άνθρωποί μας είναι η ζωή της πόλης μας και η μεγαλύτερη περιουσία που πρέπει να φροντίσουμε και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Σε αυτούς πρέπει πρώτα να προσφέρουμε.

    Αυτή την κατάσταση προσπάθησα να καταδείξω από τη θέση της δημοτικού συμβούλου και του ενεργού πολίτη συμμετέχοντας ως απλό μέλος σε συλλόγους και σωματεία του Δήμου μας όσο και ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων φορέων . Στα χρόνια θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, ποτέ δεν επεδίωξα έμμισθη θέση και δεν έλαβα γιατί μόνος σκοπός μου ήταν να μπορέσω να προσφέρω με κάθε τρόπο ώστε να πάμε τον Ενιαίο Δήμο Νάουσας, ένα βήμα πιο μπροστά, ένα βήμα πιο κοντά σε ένα καλύτερο  μέλλον.

    Με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις διαθέτω ως επιστήμονας αλλά και ως ενεργός Δημοτικός Σύμβουλος , ως Εντεταλμένη Σύμβουλος Θεμάτων Υγείας του Δήμου Νάουσας ,ως Εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ  ( Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ), ως μέλος του ΔΣ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (Κέντρο Πρόληψης Χρήσης  Εξαρτησιογόνων Ουσιών), ως μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, ως μέλος του ΔΣ ΤΟΥ Γηροκομείου Νάουσας , ως αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πολιτιστικής Εταιρείας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ,ως μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Ημαθίας και υπεύθυνη του Πυρήνα Νάουσας της Αντικαρκινικής Εταιρείας προσπάθησα διοργανώνοντας δράσεις, εκδηλώσεις , ενημερωτικά σεμινάρια, βιωματικά σεμινάρια, επιστημονικές εκδηλώσεις και με την  συμμετοχή μου σε συναντήσεις εργασίας με διάφορους φορείς επιστημονικούς αλλά και φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης να βοηθήσω την πόλη μας και τις τοπικές μας κοινότητες να αλλάξουν σελίδα και να διεκδικήσουν μία καλύτερη καθημερινότητα και τα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον που μας αξίζει. Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που σχεδίασα και διοργάνωσα δεν κόστισαν τίποτα στο Δήμο Νάουσας γιατί πραγματοποιούνταν  με πολύ προσωπική εργασία και με την βοήθεια του επιστημονικού κόσμου αλλά και φορέων της Ημαθίας. Έλαβαν χώρα στην πόλη της Νάουσας αλλά και στις τοπικές μας κοινότητες που τόσο έχουν παραμεληθεί και παραγκωνιστεί.

     Για αυτό το λόγο με σιγουριά και αισιοδοξία δηλώνω εκ νέου την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος και συντάσσομαι στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Νικόλαου Καρανικόλα, και του ανεξάρτητου συνδυασμού "Ε.Ν.Α. (Ειρηνούπολη - Νάουσα - Ανθέμια) ΜΑΖΙ".