Στέλλα Αραμπατζή: Αντισώματα IgG έναντι SARS-CoV-2 (Spike protein)

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 09:44
Στέλλα Αραμπατζή: Αντισώματα IgG έναντι SARS-CoV-2 (Spike protein)
Για να προσδιορίσουμε ποιος έχει ανοσοαπόκριση έναντι του coronavirus είναι σημαντικό να ανιχνεύσουμε ένα αντίσωμα στο αίμα που ονομάζεται Immunoglobulin G ή IgG. Τα αντισώματα IgG είναι πρωτεΐνες που παράγονται μετά από μια μόλυνση από το ανοσοποιητικό σύστημα σε απόκριση σε μια μόλυνση και είναι ειδικά για το συγκεκριμένο παθογόνο.
Άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό παράγουν IgG αντισώματα, ανεξάρτητα από το αν είχαν συμπτώματα ή όχι. Τα IgG αντισώματα συνδέονται με την επιφάνεια του κοροναϊού, ο οποίος έχει τέσσερις τύπους πρωτεϊνών, Spike (S), Envelope (E), Membrane (M) και Nucleocapsid (N ) . Η Spike (ακίδα) πρωτεΐνη είναι η κύρια πρωτεΐνη επιφανείας που χρησιμοποιεί ο κοροναϊός για να εισέλθει σε ανθρώπινα κύτταρα.
Για να εντοπίσoυμε μια ανοσοαπόκριση κατά του SARS-CoV-2, είναι σημαντικό να στοχεύσουμε τα σωστά αντισώματα. Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη S παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην προσκόλληση του ιού, τη σύντηξη και την είσοδο και χρησιμεύει ως στόχος για την ανάπτυξη αντισωμάτων, αναστολέων εισόδου καθώς επίσης και στα εμβόλια. Η δοκικασία ανίχνευσης αυτών των αντισωμάτων μας δίνει τη καλύτερη εικόνα για την απόκριση του ανοσοποιητικού έναντι στον SARS-Cov-2
Αυτός είναι ο λόγος μάλιστα για τον οποίο στα εργαστήριά μας έχουμε επιλέξει και εκτελούμε ποσοτικό προσδιορισμό για την ανίχνευση των IgG αντισώματων έναντι του SARS-CoV-2 και όχι ποιοτικό.
Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα εργαστήριά μας για αυτή την εξέταση. Τα αποτελέσματα παραδίδονται αυθημερόν .
Η πανδημία είναι ένας αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί. Μη διστάζετε να μας παίρνετε τηλέφωνο και για απλές απορίες και ερωτήσεις
Βioanalysisnet
Διαγνωστικά Iατρεία Βιοπαθολογίας –Eργαστηριακής Ιατρικής
Ανάλυσης Βιολογικών Δειγμάτων και Πρόληψης
Στέλλα Ι.Αραμπατζή MD, MSc
Ιατρός Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος
Μ.Δ.Σ Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογία Α.Π.Θ
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΛΩΖΑΝΗ
GHUV/Centre Hospitalier Universitaire Vaudois, Lausan
Υποψ Διδάκτωρ Α.Π.Θ
Ιατρείο Νάουσας
Β Πάροδος Ζαφειράκη 5
2332020Ιατρείο Αγγελοχωρίου
Λεωφ Ειρήνης (εναντι φαρμακείου Κωστίκα)
τηλεφωνο επικ 2332047538
κιν 6948948011