ΣΤΑ 'ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ' Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ Γ. ΟΡΔΟΥΛΙΔΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 11:18
ΣΤΑ 'ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ' Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ Γ. ΟΡΔΟΥΛΙΔΗΣ -  ΒΙΝΤΕΟ

Στα “Βυζαντινά Μελωδίματα” απολαύσαμε τον Ιεροψάλτη και Δ/ντη του Μουσικού Ωδείου της Ι.Μ. κ. Γιώργο Ορδουλίδη.

Πρόκειται για εκπομπή του Εκκλησιαστικού τηλεοπτικού καναλιού 4Ε την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο πρωτοψάλτης Θεολόγος και καθηγητής Βυζαντινής μουσικής κ. Πάρης Γκούνας.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο σημαντικών ανθρώπων που έχουν σχέση με την Βυζαντινή υμνολογία και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διδασκαλία, διάδωση και προβολή της.

Η συνέντευξη του κ. Ορδουλίδη έγινε σε δύο εκπομπές που περιλάμβαναν τη ζωή του, τους δάσκαλους του, τη δράση του, την πορεία του ως καθηγητής, τους μαθητές που διδάχτηκαν από αυτόν στα πολλά χρόνια της θητείας του στην Εστία Μουσών του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας, στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Εν Χορδαίς Θεσσαλονίκης που ήταν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και τέλος στη Σχολή Βυζαντινής και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Επίσης παρουσιάστηκε η πορεία του ως Ιεροψάλτης αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια από το 1976 μέχρι σήμερα στη Νάουσα (Αγ. Μηνά αρχικά και από το 1979 μέχρι σήμερα στην Παναγία).

Ακόμη οι χορωδίες που ίδρυσε και τέλος το Οφίκιο του άρχοντος Μαίστορα της Μ.Χ.Ε. που του απονεμήθηκε από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.