Σήμερα ολοκληρώνεται η Τετραμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας, ΠΓΔΜ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 09:33
Σήμερα ολοκληρώνεται η Τετραμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας, ΠΓΔΜ

Η συνεργασία και η συνανάπτυξη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι ένας από τους στόχους της τέταρτης Τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, που ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών.

Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, οι ενταξιακές προοπτικές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, να γίνει απολογισμός της μέχρι τώρα προόδου της συνεργασίας στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της ψηφιακής τεχνολογίας, της οικονομίας και θα εξεταστούν οι δυνατότητες ενίσχυσης της με σκοπό το όφελος των λαών της περιοχής.

Από την ελληνική πλευρά στη Συνάντηση συμμετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Από τις τρεις γειτονικές χώρες οι υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ, E. Ζαχαρίεβα και N. Ντιμιτρόφ, η υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, A. Ντράλο και οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Χθες το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στους υπουργούς από τις άλλες τρεις γειτονικές χώρες στο ξενοδοχείο HYATT και το δείπνο που ακολούθησε κύλησε σε πολύ καλό κλίμα.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας έχει ως εξής:

08.45-09.00: Δηλώσεις υπουργών κατά την άφιξη
09.00-09.30: Εναρκτήρια ομιλία αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Γ. Κατρούγκαλου
09.30-09.35: Οικογενειακή Φωτογραφία
09.35-11.25: Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών
11.25-11.40: Διάλειμμα
11.40-13.10: Συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης
13.10-13.50: Συνέντευξη Τύπου από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλο.

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.