Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία - Τα σενάρια για το άνοιγμα

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 09:30
Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία - Τα σενάρια για το άνοιγμα

Έντονες είναι οι ανησυχίες από πλευράς των λοιμωξιολόγων για την φετινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι δυστυχώς γεγονός.

Ως εκ τούτου, ανοικτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μετατεθεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, στις 16:00 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οπότε και θα αποσαφηνιστεί και το αν τελικά η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, η εάν θα παραταθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατά μια εβδομάδα, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες στα σχολεία, τόσο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους (διάλλειμμα, γυμναστική κ.α.) θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για όσο διάστημα χρειαστεί, θα παρέχονται οι μάσκες δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Share |