Σε οκτώ δημοτικά σχολεία του Δήμου Νάουσας θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σχολικών Γευμάτων» που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 20:05
Σε οκτώ δημοτικά σχολεία του Δήμου Νάουσας  θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σχολικών Γευμάτων» που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

Σε οκτώ δημοτικά σχολεία  του Δήμου Νάουσας θα υλοποιηθεί  την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Η σχετική απόφαση που συνυπογράφουν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και  Παιδείας Ζέττα Μακρή, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4692/ 11 Οκτωβρίου 2021.

Ειδικότερα, στον Δήμο Νάουσας τα σχολεία στα οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων είναι τα ακόλουθα:

-5ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

-9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

-Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

-Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου

-Δημοτικό Σχολείο Άνω και Παλαιού Ζερβοχωρίου

-Δημοτικό Σχολείο Λευκαδίων

-Δημοτικό Σχολείο Πολυπαλατάνου -Αρχάγγελου

-Δημοτικό Σχολείο Στενημάχου

Με αφορμή την δημοσίευση της σχετικής απόφασης και την επικείμενη υλοποίηση του προγράμματος ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας επεσήμανε: «Μετά από το αίτημά μας που καταθέσαμε πριν από μερικούς μήνες προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα διανομής ''Σχολικών Γευμάτων''  δημοτικών σχολείων της Νάουσας και  Κοινοτήτων μας.  Η εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί σημαντική βοήθεια των οικογενειών των μαθητών μας που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα, ενώ δεδομένου ότι ο Δήμος Νάουσας, έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση και την ανεργία, οι προσπάθειες μας για παροχή αρωγής στους δημότες μας, με όποιον δυνατό τρόπο, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, μέχρις ότου καταφέρουμε να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας που το έχουν ανάγκη».

Υπενθυμίζεται ότι το  πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ, παρέχει ζεστό φρεσκομαγειρεμένο μεσημεριανό γεύμα  που ακολουθεί τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας το αμέσως προσεχές διάστημα.