Σε ντοκιμαντέρ του National Georgaphic οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 20:35
Σε ντοκιμαντέρ του National Georgaphic οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας

Κέρδισαν με τα μαγευτικά τους χρώματα και τη μοναδική εμπειρία που χαρίζουν σε κάθε επισκέπτη, μια θέση στο οπτικοακουστικό «οπλοστάσιο» του μεγαλύτερου μέσου προβολής εικόνων και ήχων της σύγχρονης εποχής, του δικτύου National Geographic. Ο λόγος για τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας, που στις 17 Φεβρουαρίου αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα μέσα απ' αυτή την παγκόσμιας εμβέλειας πλατφόρμα.

«Είχε φανεί από την πρώτη χρονιά που είχαμε δειλά δειλά ξεκινήσει δραστηριότητες προβολής της περιοχής, πως οι εικόνες του ανθισμένου ροζ κάμπου, όπως απεικονίζεται από την Ελιά, το "μπαλκόνι" της Βέροιας, είχαν απήχηση όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και εκτός συνόρων. Έτσι, στις αρχές του 2020 επικοινώνησαν μαζί μας στελέχη εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών και μας εξήγησαν πως ήθελαν να έρθουν στην περιοχή, ώστε να κάνουν γυρίσματα για λογαριασμό του National Geograhic, κάτι που φυσικά μας ενθουσίασε», εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, Ζήσης Χ. Πατσίκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση των γυρισμάτων που θα μεταφέρουν το ανθισμένο κάδρο του κάμπου των ροδακινιών σε όλο τον πλανήτη ήταν... αρκούντως περιπετειώδης. «Ήταν μια απίστευτα χαρμόσυνη είδηση, που μας ήρθε όμως μέσα στην καταχνιά της πανδημίας! Ευτυχώς, τα γυρίσματα ξεκίνησαν άμεσα», σημείωσε ο κ. Πατσίκας, επισημαίνοντας πως τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει λίγα 24ωρα πριν από την εφαρμογή του πρώτου λοκντάουν.

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι ώστε μετά τις λήψεις να φιλοξενήσουμε το επιτελείο που ανέλαβε τα γυρίσματα και τη φωτογράφηση, τα συνεργεία ολοκλήρωσαν τη δουλεία τους σε περιορισμένο χρόνο -ευτυχώς στο ...παρά ένα- και στη συνέχεια αναχώρησαν άμεσα, με την υπόσχεση να επιστρέψουν», εξήγησε ο κ. Πατσίκας, επισημαίνοντας πως η ολοκλήρωση της παραγωγής έγινε τελικά μήνες μετά: «η παραγωγή ευτυχώς επέστρεψε και συνεχίστηκαν τα γυρίσματα τελικά τον Ιούνιο, όταν είχαμε μια σχετική χαλάρωση των περιορισμών παγκοσμίως».

Η εξέλιξη των γυρισμάτων μπορεί να ήταν ...περιπετειώδης αλλά το αποτέλεσμα ικανοποίησε πλήρως το υψηλών απαιτήσεων διεθνές μέσο. «Καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα μαζί με τις εικόνες της φάσης τη συγκομιδής και πλέον το μόνο που αναμένουμε είναι να δούμε όλοι το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Πατσίκας, ο οποίος -όπως και η τοπική κοινωνία- αναμένει τις εικόνες να γεμίσουν τη μικρή οθόνη.

«Η πρεμιέρα μάς έχουν πει πως είναι προγραμματισμένη για τη 17η Φλεβάρη γι' αυτό το... ντοκιμαντέρ του κορονοϊού, όπως εξελίχθηκε. Η Βέροια συμπεριλαμβάνεται στον 2ο κύκλο του προγράμματός τους, με την ονομασία "Europe from above". Πρόκειται για ένα επεισόδιο, στο οποίο οι ανθισμένες ροδακινιές θα πρωταγωνιστήσουν μαζί με τα Μετέωρα και μερικές ακόμη περιοχές της χώρας μας. Είναι μεγάλη μας χαρά που οι ροδακινιές θα προβληθούν δίπλα σε εμβληματικά, ήδη γνωστά, "καρέ" της Ελλάδας, όπως τ' αντικρίζει κανείς από ψηλά», κατέληξε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ