Σαχίντ Καν: Ο μεγιστάνας της Φούλαμ δίνει 575 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το Γουέμπλεϊ!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 09:42
Σαχίντ Καν: Ο μεγιστάνας της Φούλαμ δίνει 575 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το Γουέμπλεϊ!

Ο Πακιστανός δισεκατομμυριούχος εκτός από την βρετανική ομάδα, έχει στην κατοχή του και τους Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς στις ΗΠΑ

 
Το «σπίτι του Αγγλικού ποδοσφαίρου», το Γουέμπλεϊ, μπορεί να περάσει στα χέρια του ιδιοκτήτη της Φούλαμ, Σαχίντ Καν, μετά την πρόταση που κατέθεσε ο πακιστανικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος σήμερα το πρωί στην Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA).

Ο 67χρονος, που είναι ιδιοκτήτης και της αμερικανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, έριξε στο τραπέζι την προσφορά του ύψους άνω των 500 εκατ. λιρών (575 εκατ. ευρώ) αλλά ενώ η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υποστηρίζει πως το τεράστιο ποσόν θα μπορούσε να διοχετευθεί στο ποδόσφαιρο, οι Βρετανοί φίλαθλοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την μετονομασία του ιστορικού γηπέδου με ένα όνομα που θα προέρχεται από αμερικανικές εταιρείες.

Οι φίλαθλοι έχουν ακόμα εκφράσει φόβους πως η Εθνική Αγγλίας ίσως αναγκαστεί να παίξει σε άλλα γήπεδα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL). Η περιουσία του Καν υπολογίζεται σε 5.2 δισ. λίρες (6 δισ. ευρώ) και ο ίδιος υποσχέθηκε πως δεν θα εκδιώξει από το Γουέμπλεϊ την Εθνική Αγγλίας, αν η συμφωνία που έχει προτείνει ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει έσοδα περίπου 400 εκατ. λίρες κατά την διάρκεια των αγώνων.

Από το πλύσιμο πιάτων, στους πλουσιότερους του πλανήτη

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1950 στη Λαχόρη του Πακιστάν από μητέρα καθηγήτρια μαθηματικών και πατέρα έμπορο, από νεαρή ηλικία ο Καν ανέπτυξε την ικανότητα να ελίσσεται στον κόσμο των επιχειρήσεων. Πάντως, η ζωή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα για τον άνδρα που σήμερα κατέχει την 217η θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

 
Σε ηλικία 16 ετών ο επιτυχημένος σήμερα επιχειρηματίας μετακόμισε στις ΗΠΑ με 500 δολάρια στην τσέπη και ξεκίνησε να πλένει πιάτα με αμοιβή κάτι παραπάνω από ένα δολάριο την ώρα ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε μηχανικός σε πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Αργότερα, άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία Flex-N-Gate, η οποία κατασκευάζει προφυλακτήρες αυτοκινήτων. Μετά από 13 χρόνια αγόρασε την εταιρεία για 800.000 δολάρια.

Την δεκαετία του '80 η εταιρεία του Πακιστανού επιχειρηματία άρχισε να προμηθεύει την ιαπωνική Toyota και μέχρι το 1989 έγινε ο μοναδικός προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Forbes ο Καν διαθέτει σήμερα 62 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 24.000 υπαλλήλους.
Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.