Ρεσιτάλ Πιάνου, Βιολιού & Βιολοντσέλου

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 09:05
Ρεσιτάλ Πιάνου,  Βιολιού & Βιολοντσέλου

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, διοργανώνει ρεσιτάλ Πιάνου, Βιολιού & Βιολοντσέλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 7 μ. μ., στο Μητροπολιτικό Κέντρο «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα.

  Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Πέτρος Φάκας  και οι αδερφές Σοφία - Κατερίνα Μάιου που θα παίξουν έργα Beethoven, Chopin, Gershwin, Gounod, Albinoni, Saint-Saens, Piazolla .

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  

Βιογραφικά:
Κατερίνα Μάιου

Η Μάιου Κατερίνα γεννήθηκε στη Νάουσα το 1986 και παρακολούθησε μαθήματα βιολοντσέλου (τσέλου) από το έτος 1991 ως το 2000 στην Εστία Μουσών Νάουσας, από το 2010 έως το 2012 και από το 2015 έως το 2017 στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας. Συμμετείχε δύο φορές στο μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θες/νίκης και απέσπασε και τις δύο φορές το 3οΒραβείο στο βιολοντσέλο τα έτη 1997 και 2000. Συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων Νάουσας, με συναυλίες σε Νάουσα, Θες/νίκη και Κοζάνη, στη ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας και σε μουσικό σύνολο του Ωδείου Αριστοτέλης Νάουσας. Επίσης, το έτος 2005 είχε συμμετάσχει σε ορχήστρα η οποία συνεργάστηκε με το συγκρότημα ‘Εκτός Ορίων’ για το 10οΦεστιβάλ Μάνος Χατζιδάκις στην Ξάνθη. Ακόμη, συμμετείχε τρία χρόνια (2006 - 2008) στην ορχήστρα του συλλόγου Φίλων της Μουσικής της Θράκης με συναυλίες σε όλη τη Θράκη. Παράλληλα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δ.Π.Θ. στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης από όπου και αποφοίτησε το 2009. Στις αρχές του 2013 απέκτησε πτυχίο βιολοντσέλου με άριστα δέκα παμψηφεί από το Ωδείο Δημήτρης Δημόπουλος στην Κοζάνη με καθηγητή τον κ. Καϊλόγλου Δαμιανό. Από το 2014 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Ωδείο Ι.Μ. Βεροίας και Ναούσης και από το 2015 αποτελεί μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Τέλος, το 2017 απέκτησε δίπλωμα βιολοντσέλου με άριστα δέκα παμψηφεί από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας με καθηγητή τον κ. Καϊλόγλου Δαμιανό. Παράλληλα, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας έχοντας τεχνικό γραφείο στη Νάουσα.

Από το Σχολικό Έτος 2014 - 2015 είναι καθηγήτρια του Ωδείου μας

 

Σοφία Μάιου

Η Σοφία Μάιου γεννήθηκε στη Νάουσα το 1983 και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στην Εστία Μουσών Νάουσας.

Το 1997 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό Βορείου Ελλάδος που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το 2οβραβείο στο βιολί (1οΒραβείο δεν δόθηκε).

Το 2009 απόκτησε πτυχίο βιολιού με άριστα (10) παμψηφεί και στη συνέχεια, φοιτώντας με υποτροφία, το 2012, δίπλωμα βιολιού με γενικό βαθμό άριστα από την Εστία Μουσών Νάουσας με καθηγητή τον Νικολάε Βανάουτσεκ.

Συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων Νάουσας και στην Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, ως μέλος και ως σολίστ και από το 1996 ως το 2016 έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ με έργα για σόλο βιολί καθώς και μουσικής δωματίου με συναυλίες σε Νάουσα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Το 2010 συμμετείχε ενεργά στην 1ηΘερινή Ακαδημία Κλασικής Μουσικής στα σεμινάρια βιολιού με τον καθηγητή UlfHoelscherκαι τον Γιάννη Κορμπέτη στην Ασπροβάλτα.

Από το 2013 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννίνων.

Από το 2015 διδάσκει στο κλασσικό Ωδείο Ορφανίδου. Επίσης είναι μέλος της Ορχήστρας ProMusica.

Παράλληλα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας) και εργαζόταν για 10 χρόνια στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης (πρώην Γαληνός)

Από το Σχολικό Έτος2014 -2015 είναι καθηγήτρια του Ωδείου μας.

 

 

Πέτρος Φάκας

Ο Πέτρος Φάκας γεννήθηκε στη Βέροια το 1977. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μουσικές του σπουδές ξεκίνησαν στην Ημαθιώτικη Μουσική Σχολή Βέροιας από όπου απέκτησε το 1996 το ΠτυχίoΑρμονίας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας από όπου απέκτησε το 2001 το Πτυχίο Πιάνου.
Δίδαξε σε πολλά Ωδεία όπως στο παράτημα Μυτιλήνης του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας, στο μουσικό γυμνάσιο Αμυνταίου, στο Ωδείο Αριστοτέλης Νάουσας, στο Πιερικό Ωδείο Κατερίνης. Από τη σχολική χρονιά 2005 – 2006 ως και σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας.
Παρακολούθησε σεμινάρια όπως σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής στη Μυτιλήνη και το 2006 πήρε τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής στα Δούμπεια Μουσικά Σεμινάρια της Κοινότητας Βλάστης με καθηγητή τον πιανίστα Emilio Aversano.

Από το σχολικό έτος 2016-2017 ως και σήμερα είναι καθηγητής στο Ωδείο Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας και Ναούσης.

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.