ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 11:13
ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ

Του κ. Γιάννη Μυλωνά

 Η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό του ανθρώπου. Είναι προϋπόθεση για την ζωή, είναι καθήκον και δικαίωμα όλων να έχουν καλή υγεία. Ωστόσο παρά την τεράστια πρόοδο των επιστημών, της Ιατρικής, της Βιοφυσικής, της Βιοχημείας, αλλά και της τεχνολογίας, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η μάχη εναντίον του καρκίνου, των καρδιοαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη, των ανοιών του εγκεφάλου, των ψυχικών ασθενειών, έχει χαθεί. Αυτά βέβαια δεν τα λέω εγώ, αλλά κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί γιατροί, σύμβουλοι των Αμερικανών προέδρων, (ο Νίξον είχε κηρύξει πόλεμο εναντίον του καρκίνου) που τέθηκαν επικεφαλής στην καμπάνια εναντίον των εκφυλιστικών ασθενειών. Π.χ. κάθε μέρα στις ΗΠΑ διαγιγνώσκονται 4.600 περιπτώσεις καρκίνου που σημαίνει περίπου 1.680.000 το χρόνο. Αν υποθέσουμε ότι οι ασθενείς αυτοί, το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία θα ξοδέψουν 200.000 δολάρια το λιγότερο για την όποια θεραπεία, αμέσως έχουμε 330 δις δολάρια, σχεδόν όσο όλο το χρέος της Ελλάδος και αυτό μόνον από τον καρκίνο. Όλες οι δαπάνες για την υγεία στις ΗΠΑ είναι 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Καθόλου άσχημα για τις κολοσσιαίες φαρμακοβιομηχανίες, που τις αποκαλούν «Big Pharma». Παρά ταύτα η κατάσταση της υγείας των Αμερικανών βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. 
Για να εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο πρέπει να πάμε έναν αιώνα πίσω και να δούμε ιστορικά πως προέκυψεν αυτός ο ολοκληρωτικός έλεγχος της υγείας των λαών από μια χούφτα εταιρίες που ελέγχουν τα πάντα, όλα τα πανεπιστήμια και όλα τα ιατρικά και φαρμακευτικά πειράματα  που γίνονται στον κόσμο. Σήμερα όλα γίνονται με τα φάρμακα. Όμως η υγεία μας είναι πάρα πολύ σημαντική για να την αφήσουμε μόνο στα φάρμακα. Έτσι η αδυναμία θεραπείας πολλών ασθενειών κάνει τους ίδιους τους αρρώστους να στραφούν σε άλλες μεθόδους, ψάχνοντας απελπισμένα για θεραπεία.  
 Πριν 25 χρόνια μια ομάδα φίλων ιδρύσαμε ένα σύλλογο για την υπεράσπιση της υγείας. Τότε κάναμε διάφορες εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκδρομές, συγκεντρώσεις όπου ανταλλάσαμε ιδέες, απόψεις και συμβουλές. Πολλοί έμαθαν πάρα πολλά πράγματα και το κυριότερο πώς να υπερασπίζουν την υγεία τους και να μην αρρωσταίνουν. Όμως δυστυχώς αρκετοί μας λοιδόρησαν, ο σύλλογος απαξιώθηκε και σιγά-σιγά αδρανοποιήθηκε. Ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς διατηρήσαμε την υγεία μας, το σημαντικότερο αισθανόμαστε ευτυχείς που δεν αρρωσταίνουμε σχεδόν ποτέ και ζούμε χωρίς το άγχος της αρρώστιας. Πολλοί από αυτούς που μας λοιδόρησαν έπαθαν μεγάλες ζημιές και μερικοί πέθαναν, ενώ θα μπορούσαν να αποφύγουν και τις ασθένειες και το θάνατο. Εντωμεταξύ από τότε έγραφα ότι θα ενσκήψει σαρωτική επιδημία εκφυλιστικών ασθενειών με πρώτο τον καρκίνο, το διαβήτη κλπ. Και πάλι κανείς δεν έδωσε σημασία, διότι όλοι πιστεύουν ενδόμυχα ότι αυτοί δεν θα αρρωστήσουν ποτέ, παρά μόνον οι άλλοι (ακριβώς όπως έλεγε ο Ζαν Πωλ Σαρτρ, ότι η κόλαση είναι οι άλλοι) και επιπλέον, ακόμα και αν αρρωστήσουν, θα πάρουν ένα κουτί χάπια και θα γίνουν καλά. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. 
Τώρα πολλοί φίλοι μου ζητούν να ξαναστήσουμε τον παλιό σύλλογο. Δέχτηκα και μάλιστα κατέληξα και σε ένα νέο όνομα για τον καινούριο σύλλογο «ΦΥΣΥΥ 100+» Τι σημαίνει αυτό; «Φυσιολατρικός Σύλλογος για την Υπεράσπιση της Υγείας, 100 χρονών συν» Δηλ. να ζήσουμε με καλή υγεία μέσα στη φύση μέχρι τα 100 και πάνω. Μπορεί να γίνει αυτό; Όλες οι μελέτες, οι έρευνες και οι ανακαλύψεις της ιατρικής, της φυσιολογίας και της βιοχημείας λένε ναι. Όλοι οι μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει τα 120 χρόνια με καλή υγεία και ποιότητα ζωής. Μεγάλοι γιατροί-ερευνητές που ταξίδεψαν σε πολλές χώρες και εξέτασαν χιλιάδες υπεραιωνόβιους στην Αμπχαζία, στον Καύκασο, στην φυλή των Χούνζα, σε ορισμένες περιοχές της Ιαπωνίας κλπ, απέδειξαν ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει.      
 Αλλά στην πτωχευμένη Ελλάδα με την κατάρρευση της οικονομίας και του συστήματος υγείας, αυτό φαίνεται αδύνατον. Π.χ. το νοσοκομείο μας δεν έχει ούτε καν αξονικό τομογράφο, δεν έχει γιατρούς, αποδιοργανώνεται και όλα όσα λένε είναι για προεκλογικούς λόγους, όπως γίνεται πάντα και για όλα τα θέματα στην Ελλάδα. Ωστόσο ως υποψήφιος Δήμαρχος και ως επιστήμων-ερευνητής που ασχολούμαι 30 χρόνια με αυτά τα θέματα, έχουμε βάλει στόχο να δημιουργήσουμε στο Δήμο της Νάουσας ένα Ινστιτούτο Ορθομοριακής Ιατρικής, στα πρότυπα του Ινστιτούτου Ορθομοριακής Ιατρικής του Λάινους Πώλινγκ στην Καλιφόρνια. Θα είναι ένα μοναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα, το δε κόστος δημιουργίας, αλλά και θεραπείας των ασθενειών θα είναι ελάχιστο και θα στηρίζεται στις μεγάλες δόσεις βιταμινών, στις υπερτροφές που πραγματικά θεραπεύουν χωρίς να δημιουργούν παρενέργειες, στη σωστή διατροφή, στο νερό, στην άσκηση και στην ηλιοθεραπεία. Σχεδόν όλα τζάμπα. 
Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι μόνον η επάνδρωση του νοσοκομείου, αλλά κυρίως να εφαρμόσουμε μια ολική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των ασθενειών. Διότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο πιο προχωρημένη στην ιατρική, στην χειρουργική, στην θεραπευτική τεχνολογία, στα πανεπιστήμια κλπ από τις ΗΠΑ. Παρά ταύτα η υγεία και τα ασφαλιστικά της ταμεία καταρρέουν. Άρα κάτι δεν πάει καλά.
Για να γίνουν κατανοητά αυτά που λέμε και να πεισθούν οι συμπολίτες μας ότι όντως λέμε την αλήθεια, στο επόμενο διάστημα θα γράψουμε μια σειρά από κορυφαία επιστημονικά άρθρα, κορυφαίων γιατρών και ερευνητών που τιμήθηκαν με βραβεία Νόμπελ και όχι μόνον, με θέμα, «Μυστικά Υγείας και Μακροζωίας απ’ όλο τον κόσμο.» Ωστόσο ακόμα μια φορά υπενθυμίζω ότι. Κανέναν δεν μπορείς να σώσεις, αν αυτός ο ίδιος δεν θέλει να σωθεί. Διότι η υγεία δεν αγοράζεται, αλλά καταχτιέται και μάλιστα κάθε μέρα. Και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Δηλαδή, η κατάκτηση της γνώσης και της υγείας.