Πρόστιμο σε καρκινοπαθή από τη Βέροια που μετακινήθηκε για χημειοθεραπεία - Τι καταγγέλλει η κόρη της

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 11:02
 Πρόστιμο σε καρκινοπαθή από τη Βέροια που μετακινήθηκε για χημειοθεραπεία - Τι καταγγέλλει η κόρη της

Κι όμως στα οσα απίστευτα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τα μέτρα και τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό, προστέθηκε ένα ακόμα:  Αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμο σε καρκινοπαθή από την περιοχή Βέροιας που μετακινήθηκε εκτός νομού για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη!

Το γεγονός κατήγγειλε η κόρη της  καρκινοπαθούς από την Ημαθία που χρειάστηκε να μεταφέρει τη μητέρα της εκτός νομού για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Όπως είπε η ίδια,στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη. όλα έγιναν κατά την επιστροφή τους στη Βέροια από τη Θεσσαλονίκη,  όπου είχαν πάει σε κλινική της πόλης για να γίνει η χημειοθεραπεία. Στα διόδια τούς σταμάτησε η Τροχαία για έλεγχο και τους είπε: «Eίστε υπεράριθμοι, φέρτε μου τις ταυτότητές σας. Η κυρία δεν έχει ταυτότητα, έχει βιβλιάριο, γιατί δεν έχει ταυτότητα. Πρέπει να σας γράψω, γιατί είστε υπεράριθμοι».

«Εμείς όμως συνεργαζόμαστε από την αρχή με μια νοσηλειακή εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία μεταφοράς του ασθενή. Σαν λευκό ταξί. Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο. Χρειάζεται ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς η μητέρα μου είναι πάνω σε καροτσάκι. Στο αυτοκίνητο ήμασταν ο οδηγός, ο συνοδηγός ο οποίος είναι και τραυματιοφορέας, εγώ ως συνοδός στο πίσω κάθισμα και στο πίσω η μητέρα μου πάνω στο καροτσάκ. Μισή ώρα προσπαθουσαμε να τους πέισουμε. Είχαμε και όλα τα έγγραφα μαζί μας, αλλά ήταν ανένδοτοι. Επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα  και στην καρκινοπαθή μητέρα μου!"   είπε η κόρη στην εκπομπή.