'Προς Τους ανή́λικους Έλληνες, νέους και νέες'

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 10:24
'Προς Τους ανή́λικους  Έλληνες, νέους και νέες'

Του Γιώργου Ηλκου. Εντυπη έκδοση ΄Φωνή Ναούσης΄ 24/10/2020

Η επιστολή αυτή αποσκοπεί στο να σας ζητήσω συγνώμη για το τεράστιο κακό που σας έχουμε προκαλέσει, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι δύο γενιές που προηγήθηκαν από εσάς. Στο σύνολό μας και οι δύο παραπάνω γενιές, καταστρέψαμε κάθε τι καλό, που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε μία ζωή αρμονική και με νόημα.

Συγνώμη που παραλάβαμε ένα κράτος, χωρίς χρέος και σήμερα σε κάθε έναν από εσάς αντιστοιχεί ένα χρέος 100.000 ευρώ ! Σε κάθε ένα από εσάς αντιστοιχούν 3.000 ευρώ ετησίως, μόνο για τους τόκους του χρέους αυτού, φροντίσαμε όμως να νομοθετήσουμε έτσι ώστε δικαιούστε λιγότερα από 500 ευρώ μισθό το μήνα.

Συγνώμη που τα τελευταία 50 χρόνια, προκειμένου να περάσουμε λίγο καλύτερα και με περισσότερες ανέσεις τη σύντομη ζωή μας, υποθηκεύσαμε το μέλλον σας και θα είστε για μία ζωή φοροσκλάβοι, διότι χρέος = μελλοντικοί φόροι.

Συγνώμη που ξεπουλάμε και καταστρέφουμε το μέλλον σας, προκειμένου να ωφεληθούν κάποιοι κερδοσκόποι, οι οποίοι δεν δούλεψαν ποτέ για τον πλούτο που κατέχουν, απαιτούν όμως να υποθηκεύσουν το μέλλον σας και να είστε όλη σας τη ζωή σκλάβοι τους.

Συγνώμη που γνωρίζοντας ότι αν ένα σπίτι ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει θα έχει τεράστιο πρόβλημα, μια επιχείρηση που ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει θα χρεοκοπήσει, πείσαμε τον εαυτό μας ότι ένα κράτος που ξοδεύει περισσότερα από τα έσοδά του, δεν θα έχει πρόβλημα.

Συγνώμη που ακόμα και σήμερα, που γνωρίζουμε ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να πληρώσετε το χρέος αυτό, συνεχίζουμε να μην αντιδρούμε, αλλά αντίθετα, ακόμα και σήμερα ζούμε αυξάνοντας το χρέος που εσείς θα πληρώσετε.

Συγνώμη που επιτρέπουμε στους πολιτικούς να χαρίζουν τη δική σας περιουσία σε ξένα κράτη. Συγνώμη που ενώ ξέρουμε ότι οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν, εμείς συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε, αυτοί συνεχίζουν το ξεπούλημα του δικού σας μέλλοντος και εμείς ποτέ δεν τους αποδίδουμε ευθύνες.

Συγνώμη που υποθηκεύσαμε το μέλλον σας, ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορούμε για τα λεφτά που χρωστάνε οι ξένοι στην Ελλάδα και ξεπερνούν το δικό σας χρέος. Συγνώμη που ενώ δημιουργήσαμε ένα κόσμο που κυριαρχείτε από το χρήμα, μέχρι την ενηλικίωσή σας, δεν σας διδάσκουμε τίποτα απολύτως για τα λεφτά.

Συγνώμη που ονομάζουμε Έλληνα τον οποιοδήποτε και σύντομα θα είστε μειονότητα στη χώρα σας. Συγνώμη που έχουμε καταστρέψει το περιβάλλον που εσείς θα ζήσετε.

Συγνώμη που δεν σας διδάσκουμε, τίποτα για την ιστορία σας και την τεράστια γνώση που άφησαν κληρονομιά οι αρχαίοι πρόγονοί σας. Συγνώμη που ενώ σας κρατάμε το ένα τέταρτο της ζωής σας στα θρανία, δεν σας διδάσκουμε τίποτα στην πραγματικότητα για τη ζωή και τον άνθρωπο.

Συγνώμη που ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας είναι σε κατοχή, αντί να αντιδράσουμε, πάμε για καφέ. Συγνώμη που ενώ γνωρίζουμε ότι ενώ το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρέλια, δεν αντιδρούμε και το παραβιάζουμε και εμείς με τη σειρά μας. Το άρθρο 120 του Συντάγματος λέει : H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Συγνώμη που όλη μου τη ζωή ήμουν δειλός, καλοπερασάκιας, ανεύθυνος και ζούσα εις βάρος σας.

Σας εύχομαι να αποδειχθείτε ανώτεροί μου.