Προώθηση των Προτάσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας στα συναρμόδια Υπουργεία από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 09:48
Προώθηση των Προτάσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας στα συναρμόδια Υπουργεία από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη

Τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Ημαθίας για τη δράση ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 προϋπολογισμού 350 εκατ. Ευρώ, για την παροχή κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις, απέστειλε με Αναφορά του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τονίζει, είναι σημαντικό να εξεταστούν οι διορθωτικές ρυθμίσεις που προτείνονται από την Ένωση σε μία θετική δράση. Τροποποιήσεις όπως αυτή του άδικου – όπως η Ένωση τον χαρακτηρίζει – αποκλεισμού των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων με αυτοαπασχόληση των μελών της οικογένειας, επειδή αυτή η απασχόληση δεν αποτυπώνεται στις καταστάσεις του ΕΡΓΑΝΗ και συνεπώς δεν πληρούν τον όρο για μία Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) με μέσο όρο πληρότητας 5 μηνών των επιχειρήσεων στην περιοχή της Ημαθίας. Ως εκ τούτου, ο επαναπροσδιορισμός αυτής της ρύθμισης δεν θα καθιστά απαγορευτική την ένταξη της πλειοψηφίας των μελών της Ένωσης σε αυτήν.

Μία ακόμη σημαντική πρόταση προς εξέταση, αφορά στη δυνατότητα τροποποίησης του όρου που αναφέρεται στο άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης από την παρούσα δράση και του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, προκειμένου το άθροισμα αυτό να μην υπερβαίνει το 100% του αθροίσματος των ποσών που αναγράφονται στον Κωδικό 367 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του έτους 2021.