Ποντιακές συνταγές από την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας στις 'Γεύσεις Μνήμης' του Δήμου Θεσ/νίκης

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 12:30
Ποντιακές συνταγές από  την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας  στις 'Γεύσεις Μνήμης'   του Δήμου Θεσ/νίκης
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως συμμετείχε στην εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης» που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο της επετείου 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.
Με τη συμμετοχή 35 σωματείων παρουσιάστηκαν γεύσεις από τον Πόντο, την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, την Ιωνία και την Καππαδοκία. Η Εύξεινος Λέσχη συμμετείχε με τη συνταγή του Τανωμένου Σορβά, την οποία παρασκεύασαν τα μέλη του σωματείου κα. Γεωργία Παπαδοπούλου και κα. Χρυσούλα Κελεμουρίδου και την οποία παρουσίασαν επί σκηνής μαζί με τις καταξιωμένες σεφ Ελένη Ψυχούλη και Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης σε συνεργασία με νέους και νέες της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπάντημα Νεολαιας Ποντιακών Σωματείων "Παναγία Σουμελά", μοιράστηκαν τα εδέσματα στο κοινό, ταξιδεύοντάς το στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα.
Όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την γευσιγνωσία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.