Ποικίλες δραστηριότητες από τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Νάουσας

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 10:01
Ποικίλες δραστηριότητες από τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Νάουσας

Όπως κάθε χρονιά, ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Νάουσας, με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Δημησκή Δημήτριο, Σιανόλα Ελένη και Θωμαή Τσιακίρη, διοργάνωσε ή συμμετείχε  σε ποικίλες δραστηριότητες στοχεύοντας στην εξοικείωση των μαθητών με τις σύγχρονες συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παραγωγικό Σκασιαρχείο» της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας(Θεσσαλονίκη) οι μαθητές της Α΄ τάξης ξεναγήθηκαν  διαδικτυακά στην επιχείρηση CHIMAR. Πρόκειται για μια παγκοσμίως γνωστή στον τομέα της παραγωγής συγκολλητικών ουσιών εταιρεία με αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό.  

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης για το παραγωγικό αντικείμενό της, ενώ είχαν μαζί τους μια πολύ ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη συζήτηση σχετικά με τις νέες ανάγκες στην αγορά εργασίας και το ευνοϊκό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τους νέους με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Επιπλέον,  οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης συμμετείχαν στην διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τους μαθητές των Λυκείων της χώρας.

Διακεκριμένοι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων του ιδρύματος παρουσίασαν το αντικείμενο και το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος, καθώς και τις επαγγελματικές δυνατότητες που έχουν οι απόφοιτοί τους. Τέλος, την προηγούμενη Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο της Νάουσας, λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων, συνάντηση των μαθητών της Β΄ τάξης  με τον ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου Naoussa-Taxisκ. Παναγιώτη Καμμένο, στον οποίον οφείλονται θερμές ευχαριστίες.

Οι μαθητές συζήτησαν με τον κ. Καμμένο θέματα που αφορούν στο αντικείμενο της εργασίας του λογιστή. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις απαιτήσεις, τις δυσκολίες αλλά και τις προοπτικές του κλάδου, στον οποίον βρίσκουν συχνά επαγγελματική διέξοδο οι απόφοιτοι του τομέα.