Παρουσίαση παιδικών βιβλίων της συγγραφέως Σωτηρίας Κυρμανίδου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 09:07
Παρουσίαση παιδικών βιβλίων της συγγραφέως Σωτηρίας Κυρμανίδου

Από το σύλλογο σπουδαστών, γονέων και φίλων του Ωδείου της Ι.Μ.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Γονέων και Φίλων του Ωδείου της Ι.Μ. Βεροίας και Ναούσης φιλοξένησε την Κυριακή στην αίθουσα του Ωδείου την συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Κοινωνική Λειτουργό Σωτηρία Κυρμανίδου από τις Σέρρες, στα πλαίσια της παιδαγωγικής προσέγγισης  και ευαισθητοποίησης των μικρών παιδιών σε ιδιαίτερα θέματα. 
“Η Σταλαχτή και ο Ντόζυ”, “Ο κυρ δρόμος, οι οδηγοί και όλοι εμείς”, “Ο Καπνούλης στην Αστραφτοχώρα”, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους  με μία ιδιαίτερη προσέγγιση για τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την προσφορά μέσα από την παιδική ματιά στον ιδιαίτερο χώρο εκείνο της θεραπευτικής ιππασίας.  Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με  μαθήματα σωστής συμπεριφοράς στο δρόμο, στο αυτοκίνητο μέσα από μια αληθινή ιστορία. Με μια βιωματική δράση υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Τόμτση με στόχο την αποδοχή στην διαφορετικότητα οι μικροί και μεγάλοι φίλοι βίωσαν μέσω του παιχνιδιού πόσο ιδιαίτερο είναι να είσαι ξεχωριστός και ταυτόχρονα αποδεκτός από το κοινωνικό σύνολο. 

Την παρουσίαση των παραμυθιών επιμελήθηκαν  η Τόμτση Κατερίνα Θεατρολόγος - Εκπαιδευτικός και η Νικολάου Αντωνία καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας. Την παρουσίαση της Συγγραφέως έκανε η Ξανθή Χονδρού - Χιλλ καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας.

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.