ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 11:39
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αγαπητοί φίλοι,
 
Μέσα στην μεγάλη κρίση της πανδημίας αντιμετωπίζουμε και το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης αίματος
 
Πέραν των ασθενών με COVID υπάρχουν και ασθενείς από τροχαία, χρόνια μεταγγιζόμενοι, χειρουργηθέντες κλπ, όλοι αυτοί (αλλά συχνά και οι ασθενείς με COVID) χρειάζονται αίμα το οποίο δεν επαρκεί.
 
Για τον λόγο αυτό θα σας παρακαλούσα να γνωστοποιήσετε στο κοινό της Ημαθίας την προσπάθεια εθελοντικής αιμοδοσίας του ΓΝ Βέροιας στο ΚΑΠΗ Βέροιας όπως αναφέρεται παρακάτω.
 
Γνωρίζω ότι πολλοί προβάλατε το θέμα την Παρασκευή αλλά θα σας παρακαλούσα θερμά να το προβάλετε ξανά σήμερα για τους εξής λόγους:
 
1. Η ομάδα αιμοδοσίας στο ΚΑΠΗ λειτουργεί μόνο τις καθημερινές από τις 9 πμ έως τις 1 μμ, οπότε η σημερινή υπενθύμιση θα βοηθήσει ουσιαστικά επειδή αρχίζει η εβδομάδα και επειδή μετά την ενημέρωση της Παρασκευής παρενέβη το Σαββατοκύριακο.
 
2. Το σχετικό βίντεο που ανέβηκε είναι το βίντεο που δημιούργησε το ΓΝ Βέροιας σαν κοινωνική προσφορά για τον γενικό πληθυσμό όλων των άλλων νομών της Ελλάδος. Ειδικά για την Ημαθία όμως, έχει δημιουργηθεί ένα άλλο εξειδικευμένο βίντεο (παρατίθεται παρακάτω) το οποίο έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για την αιμοδοσία στην Βέροια/Ημαθία (φαίνεται το ΚΑΠΗ, δίνεται το τηλέφωνο κλπ) όπως μπορείτε να δείτε και σεις. 
 
3. Οι ανάγκες για αίμα συνεχίζουν να είναι υψηλές και μάλιστα αυξάνονται καθημερινά οπότε κάθε επιπλέον υπενθύμιση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη.
 
Σας προτείνω εάν θέλετε,  να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω κείμενο: 
 
"Αγαπητοί φίλοι, πέραν των ασθενών με κορωνοϊό, υπάρχουν και ασθενείς από τροχαία, χρόνια μεταγγιζόμενοι, χειρουργηθέντες κλπ, όλοι αυτοί (αλλά συχνά και οι ασθενείς με κορωνοϊό) χρειάζονται αίμα το οποίο δεν επαρκεί.

Στο σύντομο 4λεπτο βίντεο που αναρτούμε μπορούν ν' απαντηθούν πλήρως τα παρακάτω ερωτήματά σας:
 
- Που ακριβώς γίνονται οι αιμοληψίες στη Βέροια; Ποιό είναι το τηλέφωνο επικοινωνίας; (Πεζόδρομος Αριστοτέλους 3, στα ΚΑΠΗ, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο (Μελέτειο) από τις 9 πμ έως τις 1 μμ. Για πληροφορίες καλέστε στο 23310 29600)
- Μπορώ εγώ να δώσω αίμα;
- Αν ναι, πως πρέπει να προετοιμαστώ;
- Είναι ασφαλές να δώσω αίμα εν μέσω κορωνοϊού στον χώρο που γίνεται η αιμοληψία;
- Πως γίνεται η αιμοληψία; Πόσο διαρκεί;
- Θα εξεταστεί το αίμα μου για AIDS, ηπατίτιδες και άλλες νόσους;
- Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία μου εάν δώσω αίμα;
- Πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα;
 
 ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!"
 
Και το link του σωστού βίντεο είναι
 
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων για την βοήθειά σας στις κρίσιμες ώρες που ζούμε.
 
Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου
 
Με εκτίμηση
 
Αντώνης Λιόλιος
Παθολόγος - Εντατικολόγος