ΠΑΝΝΑΟΥΣΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 09:33
ΠΑΝΝΑΟΥΣΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
  1. Δικαίωμα συμμετοχής στην Ορχήστρα έχουν σπουδαστές Ωδείων, ιδιώτες μουσικοί, τραγουδιστές, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, κάτοικοι του Ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Η.Π. Νάουσας ανεξαρτήτου ηλικίας.
  2. Η εισδοχή στην Ορχήστρα γίνεται κατόπιν ακρόασης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάγνωση παρτιτούρας εξαιρουμένων των τραγουδιστών. Τα υποψήφια μέλη της Ορχήστρας θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα μουσικό θέμα της αρεσκείας τους στις αρχές Οκτωβρίου ενώπιον του Υπευθύνου της Ορχήστρας κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου. (Θα ενημερωθούν για την ημέρα, το μέρος και την ώρα ακρόασης). Η εγγραφή των μελών θα γίνεται από 6 -30 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Ωδείου «Αριστοτέλης» καθημερινά 9:00-13:00 και 5:30-9:00.

Τηλ. Επικοινωνίας 23320 21851 & 697 2990320

  1. Για την άρτια προετοιμασία των μελών της Ορχήστρας θα διενεργείται μια πρόβα την εβδομάδα και όταν κρίνεται σκόπιμο από τον υπεύθυνο της Ορχήστρας οι πρόβες θα αυξάνονται. Η παρουσία των μελών της Ορχήστρας στις πρόβες είναι υποχρεωτική. Απουσία μέλους της Ορχήστρας από την πρόβα γίνεται μόνο για πολύ σοβαρό λόγο. Σε κάθε περίπτωση οι απουσίες δεν πρέπει να είναι πάνω από τέσσερις (4) οπότε αυτόματα το μέλος οδηγείται εκτός Ορχήστρας. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει απουσιολόγιο. Κατά τη διάρκεια της πρόβας τα μέλη της Ορχήστρας οφείλουν πλήρη προσήλωση στις οδηγίες, παραινέσεις και παρατηρήσεις του υπευθύνου της Ορχήστρας. Το κάθε μέλος πρέπει να έχει δικό του όργανο -πλην του πιάνου- και να είναι συνεπές στην ώρα έναρξης της πρόβας.
  2. Η Ορχήστρα θα λειτουργεί μη κερδοσκοπικά. Όταν οργανώνει δικές της συναυλίες θα αφαιρούνται τα γενικά έξοδα και το καθαρό κέρδος θα δίνεται υπέρ ενός κοινωφελούς σκοπού ο οποίος θα ανακοινώνεται εγκαίρως. Επίσης θα μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα και συνεργασίες με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου Νάουσας και άλλων πόλεων.
  3. Το Ρεπερτόριο της Ορχήστρας θα είναι από την έντεχνη ελληνική και ξένη μουσική καθώς και από την Ελληνική και Έθνικ μουσική. Οι ενορχηστρώσεις θα γίνονται αποκλειστικά για τα μέλη της Ορχήστρας ως εκ τούτου απαγορεύεται η διάθεσή τους εκτός Ορχήστρας χωρίς την έγκριση του Υπευθύνου της Ορχήστρας. Επίσης απαγορεύεται η δημόσια ανάρτηση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, βίντεο ή φωτογραφικού υλικού από συναυλίες χωρίς την έγκριση του Υπευθύνου.
  4. Οι Όροι συμμετοχής και λειτουργίας της Ορχήστρας δύνανται να συμπληρωθούν ή και να τροποποιηθούν, αν προκύψει σχετική ανάγκη.